Komentara: 3
Pregleda: 2443
Foto

Đaci škola "Sveti Sava" i "Matko Vuković" pomažu porodici Dimović kojoj je izgorela kuća

20.12.2022. u 10:19h
Izvor: Subotica.com
Đaci škola "Sveti Sava" i "Matko Vuković" pomažu porodici Dimović kojoj je izgorela kuća

Đaci osnovnih škola "Sveti Sava" i "Matko Vuković" odigrali su, u četvrtak, na sceni Dečjeg pozorišta predstave "Nosogor Pilu" i "Ježeva kućica" i prikupili nešto više od 31. 000 dinara, kao i 10 evra pomoći porodici Dimović kojoj je nedavno izgorela kuća.

 - Predstava "Nosogor Pilu" rađena je po tekstu istoimene knjige Glavni junak predstave, nosogor Pilu, ima disleksiju, ali je toliko drag da pleni svojim pogledima na svet i svojim srcem i dušom kojima posmatra ljude oko sebe - objašnjava autorka knjige i rediteljka ova predstave, Milanka Stankić - U naslovu nadaleko poznate priče "Ježeva kućica" mnogo je simbolike. Upravo ova predstava stavljena je u službu borbe za novu kuću porodice Dimović.

Đaci škola "Sveti Sava" i "Matko Vuković" pomažu porodici Dimović kojoj je izgorela kućaĐaci škola "Sveti Sava" i "Matko Vuković" pomažu porodici Dimović kojoj je izgorela kuća

Većini glumaca na sceni ovo je bio prvi nastup u životu, ali to se nije primetilo. Naprotiv, mladi glumci bili su na visini zadatka, prikazali su zavidno glumačko umeće, a što je najvažnije demonstrirali su humanost na delu.

Izvor: Subotica.com
Prestava „Nosogor Pilu“ Prestava „Nosogor Pilu“ Prestava „Nosogor Pilu“ Prestava „Nosogor Pilu“ Prestava „Nosogor Pilu“ Prestava „Nosogor Pilu“ Prestava „Nosogor Pilu“ Prestava „Nosogor Pilu“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2443
Povezane teme

humanitarna aukcija

predstava za decu

dečja predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.