Komentara: 9
Pregleda: 4769

Đaci se vraćaju u školske klupe

15.01.2021. u 11:56h
Izvor: Subotica.com
Drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola počeće u ponedeljak, 18. januara, a na osnovu odluke Kriznog štaba, đaci će ponovo sesti u školske klupe. Tako će niži razredi osnovnih škola nastavu pohađati svaki dan, a viši razredi svaki drugi dan, dok će srednjoškolci u klupama biti svake druge nedelje.
Đaci se vraćaju u školske klupe

Nakon zimskog raspustva, učenici će ponovo sesti u školske klupe u ponedeljak, kada će i zvanično početi drugo polugodište. Kako objašnjava Miloš Nikolić, član Gradskog veća zadužen za oblast kulture i obrazovanja, na ovu odluku delimično je uticalo i to što je dosadašnje iskustvo pokazalo da obrazovne ustanove nisu mesta gde je prisutna veća transmisija korona virusa, kao i to što je većina roditelja za povratak đaka u školske klupe, a ne za onlajn nastavu.

- Učenici će pohađati nastavu po dinamici koja je bila pre raspusta, kao što je bilo od 1. septembra. To znači da srednjoškolci, po pola odeljenja, pohađaju nastavu svake druge nedelje, a osnovci od petog do osmog razreda svakog drugog dana. Učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole ići će svakog dana u školu, podeljeni u dve smene - objasnio je Nikolić.

Đaci se vraćaju u školske klupeKada je u pitanju polaganje završnog ispita za učenike osmih razreda, Nikolić kaže da kako za sada stoje stvari, male mature će biti, što je juče potvrdio i ministar prosvete, Branko Ružić.

- Nema racionalnog razloga da se završni ispit, kao kruna osmogodišnjeg obrazovanja, ne organizuje. Ukoliko se epidemiološka situacija pogorša u periodu kada se mala matura organizuje, Ministarstvo prosvete i Krizni štab će izaći sa novim informacijama i merama, koje ćemo sigurno sprovesti i u subotičkim osnovnim školama. Za sada je još rano govoriti o tome. Svi đaci i njihovi roditelji biće blagovremeno obavešteni - ističe Nikolić.

Đaci se vraćaju u školske klupeIako je godina pred nama još uvek neizvesna, ono što je sasvim sigurno, jeste da će se i u drugom polugodištu nastaviti sprovođenje svih protivepidemioloških mera, kako bi nastavno osoblje, đaci i njihovi roditelji bili bezbedni.

- Iskoristio bih priliku da u ime Gradske uprave i u svoje ime, deci poželim puno uspeha u učenju u drugom polugodištu, mnogo dobrih ocena, puno smeha i odlično zdravlje. A prosvetnim radnicima želim da se zahvalim na ogromnom trudu i zalaganju, zato što u ovo teško vreme za sve nas, svoj posao obavljaju na najvišem nivou - poručuje Nikolić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 4769

Povezana vest

Povezane teme

subotica srednje škole

osnovne škole subotica

miloš nikolić

školska godina

drugo polugodište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.