Komentara: 2
Pregleda: 3714
Foto

Đaci OŠ „Sveti Sava“ održali lekciju plemenitosti

13.10.2023. u 14:32h
Izvor: Subotica.com
Od dece možemo mnogo toga da naučimo, a đaci OŠ „Sveti Sava“ danas su nam održali još jednu lekciju plemenitosti. U školskom dvorištu organizovali su humanitarni bazar „Za mog druga iz 2A“ i na taj način prikupljali novac za pomoć drugaru čija mama se bori sa opakom bolešću.
Đaci OŠ „Sveti Sava“ održali lekciju plemenitosti

Borba Vilhemine Flajšman, majke osmogodišnjeg Andreja, koji pohađa drugi razred ove škole nikoga nije ostavila ravnodušnim. Roditelji njegovih školskih drugova i učiteljica nisu mogli skrštenih ruku da gledaju kako se bori Andrejeva mama bori za život u klinici u Austriji. Zasukali su rukave, ispekli kolače, napravili limunadu, paketiće, doneli svoje igračke i prodavali ih tokom celog prepodneva.

 - Jako je lep osećaj kada možemo da pomognemo svom drugu. Pravili smo paketiće i limunadu,
koliko god da skupimo njegovoj porodici će dobro doći
– pričaju Dušan i Iskra.

Đaci OŠ „Sveti Sava“ održali lekciju plemenitosti

Njihove reči i entuzijazam da pomognu čine ponosnim i njihovu školu i njihove porodice.

 - Itekako smo ponosni na naše đake i sve građane Aleksandrova koji su došli ovde i pokazali empatiju prema tuđoj nevolji. Ideja je potekla od roditelja, a škola je naravno to podržala. Ova akcija se održava u okviru Festival mentalnog zdravlja, čija tema je i empatija – ističe direktor škole Miroslav Cicmil.

Đaci OŠ „Sveti Sava“ održali lekciju plemenitosti

Bazar se odvijao pod budnim okom učiteljice Slađane Polovine, koja ističe da su se akciji priključila i deca iz drugih odeljenja.

 - Roditelji su prvi odlučili da pomognu porodici koja je u finansijskim problemima jer se majka leči u inostranstvu. Dečak je trenutno sa mamom u Austriji a mi ćemo im poslati sakupljen novac koji im je preko potreban – dodaje Slađana.

Đaci OŠ „Sveti Sava“ održali lekciju plemenitosti

Izvor: Subotica.com
Humanitarni bazar u OŠ "Sveti Sava" Humanitarni bazar u OŠ "Sveti Sava" Humanitarni bazar u OŠ "Sveti Sava" Humanitarni bazar u OŠ "Sveti Sava" Humanitarni bazar u OŠ "Sveti Sava" Humanitarni bazar u OŠ "Sveti Sava" Humanitarni bazar u OŠ "Sveti Sava" Humanitarni bazar u OŠ "Sveti Sava"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 3714
Povezane teme

OŠ Sveti Sava

miroslav cicmil

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.