Komentara: 11
Pregleda: 7403

Da se ne lažemo: Istinomer u Subotici

12.02.2013. u 18:40h
Izvor: SuMedija
„Istinomer” debata koju organizuje Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost - CRTA, sutra, 13. februara će biti održana u subotičkom Art bioskopu „Aleksandar Lifka”.
Da se ne lažemo: Istinomer u Subotici

Predstavnici lokalne vlasti i opozicije će pokušati da odgovore na višestruke dileme oko odgovornosti lokalnih političara, kroz prizmu obećanja koja su dali biračima, ali i oko najvećih lokalnih problema.

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA, sutra u 16 časova će održati u Subotici, u bioskopu Aleksandar Lifka "Istinomer debatu – Da se ne lažemo!".

Učesnici debate

O odgovornosti lokalnih političara, o obećanjima datim biračima i da li se ona ispunjavaju, ali i o najvećim lokalnim problemima govoriće predstavnici lokalne vlasti i opozicije:

- Modest Dulić, gradonačelnik i predsednik Demokratske stranke,
- Ilija Maravić, predsednik Srpske napredne stranke,
- Đula Laslo ispred Pokreta Mađarske nade i
- Jene Maglai u ime Saveza vojvođanskih Mađara.

Moderatorka debate je Suzana Trninić, novinarka TV B92.


Za tri godine rada sajt "Istinomer" je analizirao više od 2.000 izjava javnih funkcionera. Proveravali su koliko političari ispunjavaju data obećanja, koliko govore istinu i da li su dosledni u svojim stavovima. 


Pokrenut je sa ciljem da promoviše odgovornost za javno izgovorenu reč funkcionera, a istovremeno da građanima služi kao orijentir na političkoj sceni, podsećajući građane i medije na izjave i obećanja koja im zvaničnici upućuju.

Sajt Istinomera, odnosno njegov odeljak posvećen Subotici možete videti na linku:
www.stinomer.rs/lokal/subotica

Izvor: SuMedija
Istinomer: Modest Dulić, Ilija Maravić, Jene Maglai i Đula Laslo Istinomer: Modest Dulić, Ilija Maravić, Jene Maglai i Đula Laslo Istinomer: Modest Dulić, Ilija Maravić, Jene Maglai i Đula Laslo Istinomer: Modest Dulić, Ilija Maravić, Jene Maglai i Đula Laslo Istinomer: Modest Dulić, Ilija Maravić, Jene Maglai i Đula Laslo Istinomer: Modest Dulić, Ilija Maravić, Jene Maglai i Đula Laslo Istinomer: Modest Dulić, Ilija Maravić, Jene Maglai i Đula Laslo Istinomer: Modest Dulić, Ilija Maravić, Jene Maglai i Đula Laslo
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 7403

Povezana vest

Povezane teme

jene maglai

Modest Dulić

ilija maravić

istinomer

laslo đula

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.