Komentara: 8
Pregleda: 8131
Foto

Cvetna pijaca oživela centar grada

03.06.2021. u 15:45h
Izvor: Subotica.com
Saksijsko cveće, sezonske biljke, jednogodišnje i višegodišnje sadnice, kao i ukrasna grnčarija, samo su deo ponude izlagača na Cvetnoj pijaci, koja je otvorena danas na Trgu slobode, a trajaće do subote u 18 časova.
Cvetna pijaca oživela centar grada

Nakon nešto više od godinu dana, život se ponovo vratio na Gradski trg. Veliki broj štandova prošaran cvećem, drvenastim sadnicama, začinskim biljem i grnčarijom, nezaobilazno prati smeh, žamor i gužva, a sugrađani koje smo ovde zatekli, kratko i jasno su poručili da su jedva dočekali.

- Jako je lepo i jedva smo dočekali da nešto vidimo u gradu. Sve lepo miriše, ali kupiću karanfiliće u saksiji, jer nemam terasu, pa drugo ne mogu. Jako su lepe i muškatle, ima mnogo novih boja i divno mirišu - kazala je naša sugrađanka Ana Siđarto.

- Došla sam da se prošetam i kupim cvet za majku. Dan je divan i definitivno nam je ovo trebalo. Da se malo družimo, izađemo i da se nešto dešava - poručila je kroz osmeh sugrađanka Senada Beret.

Cvetna pijaca oživela centar gradaA Cvetnu pijacu su dugo čekali i izlagači, koji žive od ovakvih manifestacija. Kako je objasnio organizator Dušan Kontić, plodove svoga rada izložila su 22 gazdinstva, od kojih su čak 20 proizvođači cveća, a osim na proleće, želja je da se ponovo okupe na istom mestu u jesen.

- Ove godine je malo kasnila vegetacija, oko mesec i po dana, i zbog vremenskih uslova ljudi nisu mogli ranije da izvade cveće iz staklenika, pa je i to uticalo da manifestacija bude malo pomerena. Verovatno ćemo doći i u jesen, ali ne možemo da znamo dok ne budemo videli kako će se razvijati situacija. Ako bude dobro kao sada, mislim da nema razloga da ne bude - kazao je Kontić.

Cvetna pijaca oživela centar gradaCvetnu pijacu otvorio je Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, s porukom da je ova manifestacija korak ka normalnom životu kakav smo poznavali pre pandemije virusa kovid-19.

- Nakon 16 meseci zajedničkog prolaženja kroz izazove koje nam je pandemija nametnula kao društvu, gradu, državi i čovečanstvu, konačno možemo da kažemo da je ovo jedan od koraka ka normalizaciji života. Cvećem se izražavaju emocije, cveće izaziva emocije i cveće sigurno danas unosi posebnu atmosferu na našem Gradskom trgu - poručio je Samardžić.

Cvetna pijaca oživela centar gradaIstovremeno s ovom manifestacijom, na šetalištu Trga republike otvorena je tradicionalna regionalna izložba i vašar baštenskog cveća i sadnica "Garden flora".

Izvor: Subotica.com
Otvaranje Cvetne pijace Otvaranje Cvetne pijace Otvaranje Cvetne pijace Otvaranje Cvetne pijace Otvaranje Cvetne pijace Otvaranje Cvetne pijace Otvaranje Cvetne pijace Otvaranje Cvetne pijace
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 8131
Povezane teme

cveće

sajam cveća

srđan samardžić

vašar

cvetna pijaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.