Komentara: 0
Pregleda: 2958
Foto

"Čudesni svet secesije" u Gradskom muzeju

30.01.2013. u 16:44h
Izvor: RTV Yueco
“Čudesni svet secesije“ naziv je izložbe koja je otvorena u Gradskom muzeju Subotica. Izložba prikazuje detalje arhitekture podunavskih zemalja austrijskog umetnika-fotografa, profesora Petera Šuberta. Subotičani će imati priliku da pogledaju izložbu do 6. marta zahvaljujući saradnji Muzeja i Austrijskog kulturnog foruma iz Beograda.
"Čudesni svet secesije" u Gradskom muzeju

Izložba „Čudesni svet secesije“ organizovana je u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom iz Beograda. Na više od 120 fotografija, autor izložbe, umetnički fotograf Peter Šubert, prikazao je secesijske detalje profane i secesijske arhitekture podunavskih zemalja.

Otvaranje izložbe „Čudesni svet secesije“ dogodilo se u nedelji kada je Subotica ušla među 22 države koje pripadaju mreži secesijskih zemalja, što joj daje posebnu važnost. Iako ne spadamo među podunavske zemlje, na izložbi su prikazane i dve fotografije detalja subotičke Rajhl palate.

Fotografije su grupisane po temama, te se od početka do kraja izložbe može pratiti metamorfoza secesije kroz razne oblike i boje u arhitekturi. Izložba će biti otvorena do 6. marta. Uporedo sa ovom izložbom, Subotičani koji još nisu pogledali izložbu „Secesija u subotičkim riznicama“, mogu to učiniti u narednom periodu, jer ova izložba prikazuje secesijski stil u slikarstvu, vajarstvu i drugim područjima, te uz izložbu o arhitekturi posetioci mogu da stvore kompletnu sliku o secesijskom stilu, prisutnom u našem gradu.

Izvor: RTV Yueco
Izložba: "Čudesni svet secesije" u Gradskom muzeju Izložba: "Čudesni svet secesije" u Gradskom muzeju Izložba: "Čudesni svet secesije" u Gradskom muzeju Izložba: "Čudesni svet secesije" u Gradskom muzeju Izložba: "Čudesni svet secesije" u Gradskom muzeju Izložba: "Čudesni svet secesije" u Gradskom muzeju Izložba: "Čudesni svet secesije" u Gradskom muzeju Izložba: "Čudesni svet secesije" u Gradskom muzeju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2958
Povezane teme

gradski muzej

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.