Komentara: 0
Pregleda: 3327

Crveni krst obaveštava sugrađane o terminima vakcinacije i revakcinacije

18.02.2021. u 13:15h
Izvor: Subotica.com
U cilju što boljeg informisanja o terminima vakcinacije i revakcinacije protiv virusa kovid-19, Crveni krst Subotice je na inicijativu Gradske uprave oformio Pozivni centar, čiji volonteri imaju zadatak da dan ranije obaveste sugrađane kada i gde treba da dođu i prime vakcinu za koju su iskazali interesovanje putem portala "eUprave".
Crveni krst obaveštava sugrađane o terminima vakcinacije i revakcinacije

Pozivni centar počeo je s radom juče, a kako nam objašnjava Nevena Lukić, stručna saradnica Crvenog krsta Subotice, angažovano je ukupno osam volontera koji u periodu od 10 do 17 časova pozivaju sugrađane kako bi ih obavestili o terminu vakcinacije, odnosno revakcinacije.

- Na poziv Gradske uprave, Crveni krst je odgovorio solidarnošću i oformili smo Pozivni centar kako bismo pružili pomoć i podršku svim institucijama koje učestvuju u imunizaciji sugrađana. Pozivni centar funkcioniše tako što svako jutro dobijamo spisak sugrađana koji su se prijavili za vakcinaciju putem portala eUprave, a čiji termin za vakcinaciju ili revakcinaciju je sutradan, a potom ih naši volonteri pozvaju i obaveštavaju o vremenu i mestu primanja prve, odnosno druge doze vakcine za koju su iskazali interesovanje - objašnjava Lukić.

Crveni krst obaveštava sugrađane o terminima vakcinacije i revakcinacijePo njenim rečima, potreba za formiranjem Pozivnog centra stvorila se zbog sve većeg broja Subotičana koji se prijavljuju za vakcinaciju, ali i onih koji se u ovom periodu revakcinišu, te da ne bi zaboravili ili propustili obaveštenje "eUprave" u vidu sms poruke, tu su volonteri Crvenog krsta.

- Dakle, bez obzira na to da li su dobili poruku od "eUprave" ili ne, naši volonteri će ih pozvati dan ranije i obavestiti o terminu. Trenutno je u toku pozivanje, obaveštavaju se sugrađani za sutra i to će trajati dokle god bude bilo potrebe - poručuje Lukić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3327

Povezana vest

Povezane teme

crveni krst

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

crveni krst subotica

korona virus

nevena lukić

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.