Komentara: 0
Pregleda: 2223
Foto

Crveni krst darivao bebe rođene na dan osnivanja ove organizacije

09.05.2023. u 12:57h
Izvor: Subotica.com
Crveni krst darivao bebe rođene na dan osnivanja ove organizacije

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, predstavnici gradske organizacije Crvenog krsta Subotice posetili su najradosnije odeljenje subotičke bolnice, gde su uručili prigodne poklone bebama rođenim na svetski dan Crvenog krsta, 8. maj.

 - Zahvaljući dobroj saradnji sa Opštom bolnicom u Subotici, i ove godine ćemo posetiti Odeljenje neonatologije. Tradicionalno, 9. maja darujemo bebe koje su rođene 8. maja, na Svetski dan Crvenog krsta. Ovaj dan je najznačajniji datum za našu organizaciju, a obeležava se na dan rođenja osnivača Crvenog krsta Anri Dinana, koji je i prvi dobtinik Nobelove nagrade za mir - kaže Lidija Segedinčev zamenica sekretara Crvenog krsta Subotice. - Ove godine je 8. maja rođeno 6 beba, 5 devojčica i 1 dečak, a svi će dobiti skroman, ali prigodan i nadamo se, korisan pokon.

Crveni krst darivao bebe rođene na dan osnivanja ove organizacije

Ona je, u ime Crvenog krsta Subotice, svim roditeljima čestitala, a deci poželela dug i lep život, napominjući da svojim gestom žele da se danas bebe, a sutra odrasli ljudi sećaju značaja datuma na koji su rođeni i da im to bude putokaz u životu kako bi uvek sledili puteve humanosti. 

Na Odeljenju neonatologije uvek rado dočekuju dobronamerne goste i raduju se poklonima za najmlađe: 

- Želela bih da se ispred Odeljenja od srca zahvalim Crvenom krstu, koji nas svake godine obraduje i tadicionalno poseti 9. maja kada daruju novorođenčad rođenu 8. maja. Ove godine, na Svetski dan Crvenog krsta rođeno je 6 beba, 5 devojčica i 1 dečak. Sve bebe su dobrog opšteg stanja, urednih nalaza - kaže Zorica Libman, pedijatar neonatolog, zaposlena u subotičkoj bolnici.

Crveni krst darivao bebe rođene na dan osnivanja ove organizacije

Zamenica sekretara Crvenog krsta Subotice, Lidija Segedinčev, iskoristila je ovu priliku da najvai još jedan lep gest ove organizacije, koja će prigodne poklone uručiti svim bebama rođenim u Nedelji Crvenog krsta, koja se obeležava od 8. do 15. maja. Roditelji će blagovremeno biti obavešteni o uručenju poklona.

U okviru Nedelje Crvenog krsta juče je položeno cveće na bistu osnivača ove organizacije, Anri Dinana. U nastavku nedelje, 11. maja će biti uriličena dodela priznanja za lica koja su dala krv 5, 10 i 20 puta u četvrtak, dok će 13. maja od biti podela garderobe za lica kojima je ona neophodna. Ova akcija će se održati od 9 do 11 u dvorištu Crvenog krsta.

Crveni krst darivao bebe rođene na dan osnivanja ove organizacije

Izvor: Subotica.com
Darivanje beba rođenih na dan Crvenog krsta Darivanje beba rođenih na dan Crvenog krsta Darivanje beba rođenih na dan Crvenog krsta Darivanje beba rođenih na dan Crvenog krsta Darivanje beba rođenih na dan Crvenog krsta Darivanje beba rođenih na dan Crvenog krsta Darivanje beba rođenih na dan Crvenog krsta Darivanje beba rođenih na dan Crvenog krsta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2223
Povezane teme

crveni krst

opšta bolnica

crveni krst subotica

dr zorica libman

dr lidija segedinčev

svetski dan crvenog krsta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.