• Pregleda: 2061

Cilj projekta smanjenje troškova lečenja

Projekat: „Unos soli i uticaj na zdravlje štićenika Gerontološkog centra zajednički realizuju Zavoda za javno zdravlje i pomenuta ustanova. Pokrajinski sekreterijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju za projekat je izdvoji dva miliona dinara. Cilj je unapređenje zdravlja i kvaliteta života štićenika Gerontološkog centra Subotica.
Cilj projekta smanjenje troškova lečenja

U Gerontološkom centru potpisan je ugovor o realizaciji projekta: „ Unos soli i uticaj na zdravlje štićenika Gerontološkog centra“. Cilj projekta je ispitivanje unosa soli hranom i smanjenje negativnog uticaja povećanog sadržaja soli na zdravlje štićenika.

Realizacija projekta je započela 14.maja i trajaće do 15.decembra. Biće obuhvaćeno 500 korisnika Gerontološkog centra u Subotici.

Očekivani rezultati projekta su: preporuka unosa soli u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije, uspostavljanje saradnje sa dobavljačima i proizvođačima u cilju smanjenja sadržaja soli u proizvodnom procesu, zatim smanjenje unosa soli u organizam, kao i smanjenje troškova za lečenje.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
boki Odgovori
Dokle ovo ide Demokrate. 2.000.000 dinara za neka istrazivanja. Pa jel ste vi svetska zdravstvena organizacija ili gernotoloski centara? Kako volite pare. STO ISTA ISTRAZIVANJA I ANALIZE NE RADITE NA LJUDIMA KOJI SE HRANE U NARODNOJ KUHINJI PO MESNIM ZAJEDNICAMA. PA PROBAJTE DA LI GLAD UTICE NA ORGANIZAM I KAKO. SRAMOTA ZA OVO DRUSTVO CIME SE ONI BAVE I ZA STA UZIMAJU PARE. 2.000.000 DIN CIST LOPOVLUK.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.