Komentara: 7
Pregleda: 2240

Česma kod Majšanskog mosta privremeno van funkcije od sutra

04.11.2021. u 17:16h
Izvor: Subotica.com
Stara javna česma u MZ "Željezničko naselje" biće privremeno van funkcije od sutra. Predviđeni su radovi na rekonstrukciji platoa gde se nalazi. Ovo je jedna od 5 javnih česmi koje imamo na teritoriji Subotice.
Česma kod Majšanskog mosta privremeno van funkcije od sutra

Pre nekoliko dana naš sugrađanin Milovan M. je primetio da već nekoliko meseci danonoćno teče voda iz ove česme i kroz "pištaljku" sugerisao nadležnoj službi da interveniše. Iz Vodovoda su brzo odreagovali i stavili rešavanje ovog problema među prioritete.

- Zamolio bih nadležne da se što pre reši problem česme kod Majšanskog mosta jer neprestano curi, već mesecima. Stanovnici Srpskog šora nemaju pijaću vodu i tamo idu da punu svoje balone iz kojih posle piju i duša nas boli kada vidimo kako uzaludno curi - poručio je Milovan.

NAVIKA I/ILI POTREBA - Ova česma je oduvek bila popularna za Subotičane. Neki su verovali da je čistija od ove koja stiže iz vodovoda u njihove domove, neki smatraju da je kvalitetnija od bunarske, a nažalost i neki meštani ulica ovog i okolnih naselja u nedostatku kućne instalacije odnosno priključka na gradski vodovod, rešenje su nalazili na javnoj česmi.

S obzirom da je za popravku, odnosno rekonstrukciju tog platoa na kojem se nalazi česma, neophodno da se skine sama konstrukcija, od sutra (petak), pa do kraja radova, ova česma neće biti u funkciji. Predviđeno je da se postavi nova javna česma.

Na teritoriji grada nekad je bilo čak 186 javnih česmi – arteških bunara, kao i takozvanih Viktorija česmi, poput ove kod Majšanskog mosta. Još pre dvadesetak godina pokazalo se da voda iz starih bunara nije sigurna i ispravna za piće, pa je sudbina gotovo svih bila – zapečaćena.

Od 68 upravo ovakvih česmi, koliko ih je bilo, krajem devedestih godina je odlučeno da ih ostane svega pet, i one su tada priključene na gradski vodovod.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 2240

Povezana zviždaljka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.