Komentara: 1
Pregleda: 2965

Čepiće u uši i bez brige na kupanje

02.08.2012. u 15:30h
Izvor: RTV Yueco
Iako je kvalitet vode na javnim kupalištima zadovoljavajući, letnje osveženje često prati jedna neprijatna pojava kao što je upala uha. Upale su najčešće prisutne kod dece, mada je i veliki deo odrasle populacije veoma osteljiv kada je ovaj problem u pitanju. Ukoliko ne želite da se lišite brčkanja u vodi, koristite čepiće za uši, poručuje lekari.
Čepiće u uši i bez brige na kupanje

Jedanaestogodišnjoj Katarini Radić, oštar bol u uhu, prekinuo je uživanje u letnjem raspustu. Katarina se odmah javila lekaru, koji se konstatovalo upalu uha.

Leto je pored perioda za odmor, period i češćih infekcija spoljašnjeg i srednjeg uha. Prema rečima prim. dr Marka Sentea, primetan je veći broj pacijenata koji se javljaju zbog upala kože ušnog kanala. Upale su veoma bolne i traju od 7 do 14 dana. Simptomi koje ne bi trebalo ignorisati su intezivi bolovi u uhu, oslabljen sluh i curenje iz uha, jer nelečena upala može da izazove mnoge smetnje, kao i da pređe u težu respiratornu infekciju.

Doktori na sreću ne zabranjuju kupanje, ali se deci i osobama sklonim ovoj infekciji preporučuje da budu veoma oprezni kada je čistoća vode u pitanju. Osetljivim osobama ronjenje je zabranjeno, a najbolja mera prevencije su čepići za uši. Farmaceutska industrija nudi veliki broj čepića od silikonskih do onih od sunđera, koji mogu spečiti da do razvijanje infekcije dođe.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2965
Povezane teme

upala uha

poliklinika sente

kupanje na bazenima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.