Komentara: 10
Pregleda: 4045
Foto

Centar za socijalni rad obeležio šest decenija postojanja

08.12.2023. u 13:49h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici gradske kuće danas je održana svečanost povodom obeležavanja 60 godina postojanja Centra za socijalni rad.
Centar za  socijalni  rad  obeležio šest decenija postojanja

U Centru za socijalni rad sa više od 13 hiljada korisnika radi 41 stručnjak (psiholozi, pedagozi, specijalni pedagozi, pravnici i andragog).

U sklopu naše ustanove socijalne zaštite funkcioniše i Centar za savetovanje i podršku porodici koji se bavi problemima sugrađana koji se nalaze u nekoj kriznoj situaciji ili imaju probleme u bračnim relacijama. Rad sa korisnicima je besplatan i odvija se na srpskom i mađarskom jeziku. Pored toga, na Somborskom putu funkcioniše i Centar za savetovanje i prevenciju problema u ponašanju kod dece i mladih gde se radi sa maloletnicima koji su napravili neko krivično delo. Takođe, zaposleni realizuju preventivne radionice u subotičkim školama - priča direktorka Centra za socijalni rad Brigita Janošić Barati Naši zaposleni rade izuzetno težak posao i svakodnevno pokušavaju da pronađu rešenje za sve probleme naših sugrađana.

Centar za  socijalni  rad  obeležio šest decenija postojanjaKroz sve ove godine postojanja Centar za socijalni rad imao je podršku lokalne samouprave, podsetio je gradonačelnik Stevan Bakić i dodao da su budžetom za tekuću godinu predviđena višestruko veća izdvajanja nego prethodnih godina. On je najavio da će i u predstojećoj godini biti uvećana novčana izdvajanja za oblast socijalne zaštite.

- U oblast socijalne zaštite i mera socijalne politike ove godine opredelili smo 433,4 miliona dinara što je 13,6 odsto više nego 2022. godine. Za jednokratne novčane pomoći u tekućoj godini izdvojeno je ukupno 11,5 miliona dinara, a za narednu godinu u planu je da to bude 13 miliona. Takođe, planiramo da sledeće godine izdvojimo 6 miliona za nabavku ogreva, odnosno 2,73 miliona za izuzetne i interventne novčane pomoći - kazao je, između ostalog, Bakić - Ne smemo zaboraviti činjenicu da smo obezbedili 12 stanova za korisnike usluge socijalnog stanovanja pod zaštićenim uslovima. Nastavljamo sa pružanjem usluge personalnog asistenta i ličnog pratioca deci sa invaliditetom ili razvojnim smetnjama. Za ovu uslugu u tekućoj godini izdvojili smo čak 90 miliona, a naredne godine će to biti povećano na 100 miliona dinara. Sa ponosom ističem da smo u oblast socijalne zaštite od ove godine uveli novu uslugu - stanovanje uz podršku. Mi smo drugi grad u Srbiji koji je uveo ovu uslugu koja je dostupna osobama sa fizičkim invaliditetom, intelektualnim ili mentalnim teškoćama koje su navršile 15 godina. Za ovu namenu obezbedili smo 20,78 miliona dinara.

Centar za  socijalni  rad  obeležio šest decenija postojanjaPouzdan partner subotičkom Centru za socijani rad su i resorna ministarstva iz kojih ističu značaj zasposlenih u ovoj ustanovi.

- Kroz svih šest decenija postojanja Centar za socijalni rad je bio stub podške, snage i oslonca mnogim ljudima u ovom gradu. Ponosno mogu da istaknem da je ova ustanova socijalne zaštite bila neumorni čuvar osnovnih vrednosti ljudskog dostojanstva, jednakosti i pravde. Svojim nesebičnim radom, zaposleni svakodnevno ispisuju priče o nadi, ohrabrenju, novim počecima za mnoge ljude. Njihova predanost poslu je uzor svima nama, inspiracija koja nas podtiče da se angažujemo i pružimo podršku onima kojima je potrebna - podvukla je Marina Vidojević iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Ljudi koji se bave ovim poslom, pre svega, treba da imaju razvijenu empatiju prema ljudima i njihovim problemima. Hvala zaposlenima u Centru za socijani rad što svojim radom i angažovanjem pružate pomoć onima kojima je potrebna i što im život činite lakšim i lepšim koliko je to moguće. Želim da i dalje budete sigurno utočište za one kojima ste potrebni i da odgovorno i savesno radite svoj posao. Ministarstvo ostaje vaš siguran partner na tom putu, jer naš zajednički cilj je da porodice u Srbiji budu srećne i da imaju što bolje uslove za život - zaključio je Mirko Janić iz Ministarstva za brigu o porodici.

Izvor: Subotica.com
Svečano obeležavanje 60 godina postojanja Centra za socijalni rad Grada Subotice Svečano obeležavanje 60 godina postojanja Centra za socijalni rad Grada Subotice Svečano obeležavanje 60 godina postojanja Centra za socijalni rad Grada Subotice Svečano obeležavanje 60 godina postojanja Centra za socijalni rad Grada Subotice Svečano obeležavanje 60 godina postojanja Centra za socijalni rad Grada Subotice Svečano obeležavanje 60 godina postojanja Centra za socijalni rad Grada Subotice Svečano obeležavanje 60 godina postojanja Centra za socijalni rad Grada Subotice Svečano obeležavanje 60 godina postojanja Centra za socijalni rad Grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 3 nedelje
Komentara: 10
Pregleda: 4045
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

centar za socijalni rad

stevan bakić

ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.