• Pregleda: 3577

Cene voća duplo skuplje nego prošle godine

U JKP-u „Subotičke pijace“ beleže skoro duplo veće cene voća u odnosu na prošlu godinu. Ponuda je mala, a samim tim je potražnja veća. Prodavci kažu da je, iz tih razloga, ove godine teže zadovoljiti potrebe potrošača.
Cene voća duplo skuplje nego prošle godine

Stana Vuković radi na pijaci godinu dana. Kaže da je voće teže prodati zbog porasta cene i manje platežne sposobnosti građana. Što se tiče cene povrća, ona je ostala približno ista..

U JKP „Subotičke pijace“ kažu da redovno prate i stalno imaju podatke o kretanju robe na pijacama. U odnosu na prošlu godinu, zabeležen je porast cene voća na pijacama i do 80%, a na kvantaškoj pijaci taj procenat doseže i 100%. Na ove podatke kojima raspolažu, uticale su niske temperature, kao i mraz.Na kvantaškoj pijaci, ujutro do pola 5, sve što se pojavi od voća, brzo i nestane zbog malih količina. U navedenom preduzeću napominju da će prodaja u septembru biti izraženija.

U odnosu na prošlu godinu, pored porasta cene voća, beleži se i manji rast cena mlečnih proizvoda. Cene mesnih proizvoda su više za 20%. Ponuda cveća je opala zbog suša, te je cena istog porasla za 30%. Broj kupaca na pijacama je smanjen.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.