• Pregleda: 3063

Cena grejanja, za sada, ostaje ista

Većina toplana u Srbiji najavila je poskupljenje grejanja i do 45 odsto, ali u Subotici ovako drastičnog povećanja neće biti. Zavisno od kretanja cene gasa, „Toplana" bi mogla da poskupi do 10 odsto u novembru.
Cena grejanja, za sada, ostaje ista

Kako se približava jesen, cene hvataju zalet, a skori početak grejne sezone mnogima unapred izaziva jezu, ne samo zato što meteorolozi najavljuju izuzetno hladnu zimu, nego i zbog vesti da toplane zahtevaju enormna poskupljenja kako bi uopšte mogle početi grejnu sezonu.

Što se Subotice tiče, sudeći prema informacijama iz javnog komunalnog preduzeća „Toplana", nakon redovnih letnjih remonta sve teče uobičajenim redosledom i nema nagoveštaja da bi cena grejanja mogla u nekom većem procentu da ode gore, pogotovo ako gas ne poskupi drastično.

- Još je o tome preuranjeno govoriti, ali kako se bliži početak grejne sezone, problematika toplana postaje aktuelna jer se većina njih suočava sa disparitetom između cene grejanja i cene energenata i zbog toga strahuju da li će sa tim cenama uspeti da podnesu teret grejne sezone - kaže direktor „Subotičke toplane" inženjer Pero Rikić.

Izvor: SuMedija

povezane teme

6
Ana Odgovori
Gospodo draga grejanje u Su je i do sada bilo najskuplje, tako da ne radite dobro delo kakvim se zelete predstaviti .. Kome ...?Imali jos takvi koji ne znaju da ste najskuplji u Srbiji..!
naIvan Odgovori
Posto je u Srbiji na vlasti partija koja neguje bratske odnose sa bracom Rusima, Bacuske ce da nam prodaju gas upola cene , sve dok je ova partija na vlasti kod nas. Tako da ce toplane smanjiti cene grejanja barem za 50 %, a i cena gasa ce najverovatnije biti znatno niza, pa ce mnogi koji greju na gas znatno jeftinije da se greju narednih godina.
Ukoliko ipak ne smanje cenu gasa i grejanja u toplanama, onda sam u potpunosti siguran da o nekim bratskim odnosima uopste nema nikakve reci, i da sve price o patriotizmu, bratskim narodima i slicno, u potpunosti padaju u vodu.
Sada ce vreme napokon pokazati sve, ko je kome koliki brat.
CIRINELA Odgovori
@Nivan

Prerađeni tekst

Posto je u Subotici na vlasti partija koja neguje bratske odnose sa bracom iz Toplane , Toplana će da nam prodaju gas upola cene , sve dok je ova partija na vlasti kod nas. Tako da ce toplana smanjiti cene grejanja barem za 50 %, a i cena gasa ce najverovatnije biti znatno niza, pa ce mnogi koji greju na gas znatno jeftinije da se greju narednih godina.
Ukoliko ipak ne smanje cenu gasa i grejanja u toplanama, onda sam u potpunosti siguran da o nekim bratskim odnosima uopste nema nikakve reci, i da sve price o patriotizmu, bratskim narodima i slicno, u potpunosti padaju u vodu.
Sada ce vreme napokon pokazati sve, ko je kome koliki brat.

p.s.

Cenu određuje lokalna samouprava. Zašto je ona više nego deceniju najveća u državi i to drastično pitajte lokalniu samoupravu, zaposlene i novozaposlene u Toplani i zaposlene kadrove partije na vlasti kao i direktora ovog preduzeća koji je uveo modu 30% stimulacije na lični dohodak svakog meseca. Zamislit i u letnjem periodu kad u cevma nije bilo ni kapi vode.
Ana Odgovori
Ne moze nama pomoci Rus ni sam gospod bog do god u Su vladaju zuti....
marijana Odgovori
... i tako je naša subotička toplana prva u svemu u državi pa će tako biti i prva u zemlji čudesa koja će se poslužiti privatnim sudskim izvršiteljima da uteruje dugove od nas građana koje niko ne pita odakle nam para da sve poplaćamo da bi oni u javnim komunalnim preduzećima ima plate i bonuse i da ih mesečno usklađuju sa kretanjem inflacije i kursa evra. Apelujem na sve gradane da podrže peticiju protiv privatnih sudskih izvršitelja poput ovoga http://www.yueco.rs/vest/hronika/900-predmeta-eka-na-izvr-enje jer je njihov glavni posao da budu haračlije koji će otimati od siromašnog ubogog naroda po nalogu Javnih komunalnih preduzeća u kojima su se uhlebili partijski kadrovi a sve iz razloga toga da bi ovi potonji imali što veće plate a neka narod gladuje !!!

Peticiju potpisati ovde: http://www.peticije24.com/protiv_privatnih_izvrsitelja
pravda Odgovori
Sramota kolike su plate u javnim komunalnim preduzećima , moj komšija sa srednjom stručnom spremom ima 60 000 , a ja sa državnim fakultetom 30 000 hiljada. kada će se u javnim komunalnim preduzećima uvesti minimalac , posluju sa gubicima a plate su im basnoslovne.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.