Komentara: 52
Pregleda: 29422

Carinska mafija: Uhapšene 22 osobe, šteta milijardu dinara

31.05.2012. u 14:43h
Izvor: RTV Yueco
U više gradova u Srbiji rano jutros sprovedena akcija policije. Uhapšene su 22 osobe, od kojih osam carinika osumnjičenih za malverzacije kojima su oštetili budžet Srbije za oko milijardu dinara, rekao je direktor policije Milorad Veljović. Ta akcija policije regiona, koja je počela jutros u više gradova, još uvek traje, rekao je Veljović.
Carinska mafija: Uhapšene 22 osobe, šteta milijardu dinara

Veljović je rekao da su osobe uhapšene u Beogradu, Pančevu, Subotici, Novom Bečeju i Novom Pazaru.

"Blic" prenosi da su među uhapšenima zaposleni u Upravi carine Petar Rnić, Goranka Petričević, Pero Stević, Svetlana Raguž, Slavko Ninčević, Dragan Agatonović, Milan Sujić i Branislav Kecman.

Prema saznanjima "Blica", među uhapšenima je vođa grupe Žarko Radonjić, vlasnik firme "Moravex" iz Subotice, a izjavu je dao i brat od tetke muftije Muamera Zukorlića Nermin Smailović, koji živi u Novom Pazaru.

Uhapšeni vlasnici i direktori firmi su od 2009. godine sa službenicima carine u Subotici pri uvozu i carinjenju roba poreklom iz zemalja Evropske unije i evroazijskih država umanjivali cenu, a umanjenjem poreza i carina budžetu Srbije naneta je šteta od oko milijardu dinara", potvrdio je "Blicu" direktor policije Milorad Veljović.

Svi uhapšeni carinici zaposleni su u carini u Subotici.


Saopštenje Uprave carina:

Kao rezultat višemesečnog operativnog rada Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije-Službe za borbu pritiv organizovanog kriminala i Uprave carina Republike Srbije, koordiniranog od strane Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, otkrivena je organizovana kriminalna grupa, u kojoj je bilo i cariniskih službenika. Članovi ove kriminalne grupe su zloupotrebljavajući službeni položaj pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist i time oštetili budžet Republike Srbije u višemilionskom iznosu, saopštila je Uprava carina Srbije.

Uprava carina Republike Srbije odlučna je da i ubuduće aktivno učestvuje u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije, a ovaj slučaj je dobar pokazatelj da se najbolji rezultati u borbi protiv ovih pojava postižu zajedničkim radom i saradnjom svih državnih organa koji se bave sprovođenjem zakona, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 52
Pregleda: 29422

Povezane vesti

Povezane teme

Policija Subotica

hapšenje

carinska mafija

tekstilna mafija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.