Komentara: 6
Pregleda: 3769
Foto

"Butkicijada i uskršnji vašar" do četvrtka u centru grada

26.03.2018. u 14:42h
Izvor: Subotica.com
Udruženje za uzgoj svinja rase mangulice Vojvodine već desetu godinu za redom organizuje tradicionalnu manifestaciju "Butkicijada i uskršnji vašar" u centru Subotice, s ciljem da se sugrađani na vreme pripreme i obezbede sve neophodne namirnice za predstojeće uskršnje praznike. Manifestacija je svečano otvorena u subotu i trajaće sve do četvrtka, 29. marta.
"Butkicijada i uskršnji vašar" do četvrtka u centru grada

Ovogodišnja manifestacija obuhvatila je prezentaciju proizvoda od mangulice i obične svinje, kao i prezentaciju proizvoda od podolskog govečeta. Pored toga, u asortiman su uvršteni i proizvodi domaćih manufaktura, koji verno oslikavaju ponudu i mogućnosti našeg grada, ali i sve što je neophodno za predstojeće uskršnje praznike.

- Kao i svake godine, imamo sve što je potrebno za uskršnju trpezu. Više od 60 proizvođača iz Srbije, Mađarske i Rumunije izložili su svoje proizvode, razne šunke, kobasice, ren, šarena jaja i sve ono što čini trpezu bogatom i ukusnom - rekla je na svečanom otvaranju Violeta Guljaš, organizatorka manifestacije.

"Butkicijada i uskršnji vašar" do četvrtka u centru grada

Osim što će gurmani moći da uživaju u raznim specijalitetima, za najmlađe posetioce izloženi su mali zečevi, koje mogu da pomaze i fotografišu. Pošto se ove godine održava jubilarna 10. "Butkicijada", organizatori su pripremili tombolu sa vrednim nagradama za posetioce.

- Uz svaku kupljenu pečenu kobasicu na prvom štandu, posetioci će dobiti tombolu čije izvlačenje će biti u sredu, 28. marta, a glavna nagrada je prase od mangulice - dodala je Guljaš.

"Butkicijada i uskršnji vašar" do četvrtka u centru grada

Manifestacija je svečano otvorena u subotu i trajaće sve do četvrtka, 29. marta.

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje 10. Butkicijade i Uskršnjeg vašara Svečano otvaranje 10. Butkicijade i Uskršnjeg vašara Svečano otvaranje 10. Butkicijade i Uskršnjeg vašara Svečano otvaranje 10. Butkicijade i Uskršnjeg vašara Svečano otvaranje 10. Butkicijade i Uskršnjeg vašara Svečano otvaranje 10. Butkicijade i Uskršnjeg vašara Svečano otvaranje 10. Butkicijade i Uskršnjeg vašara Svečano otvaranje 10. Butkicijade i Uskršnjeg vašara
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 3769
Povezane teme

butkicijada

uskršnji praznici

uskršnji vašar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.