Komentara: 16
Pregleda: 9329

"Brza" rampa na parkingu kod Otvorenog univerziteta od septembra

26.07.2018. u 15:30h
Izvor: Subotica.com
Parking kod Otvorenog univerziteta uskoro bi trebalo da dobije drugu izlaznu rampu, koja će funkcionisati po principu elektronske naplate. "Brza" rampa, kako je još nazivaju u JKP "Parking", trebalo bi da bude gotova do 1. septembra, čime će se ubrzati izlazak vozača s jednog od najfrekventijih parking prostora u gradu.
"Brza" rampa na parkingu kod Otvorenog univerziteta od septembra

Radovi na izgradnji "brze" rampe trenutno su u toku, a prema rečima Milorada Slijepčevića, direktora JKP "Parking", njen rad je osmišljen po principu naplatnih rampi na auto-putu, kroz koje vozači prolaze uz pomoć elektronske kartice i bez dužeg zadržavanja.

- Nova izlazna rampa gradi se tako da bude kompatibilna sa postojećom rampom, samo što će korisnici umesto ručne naplate u kešu, na novoj rampi parking plaćati uz pomoć elektronske kartice. Na ulazu i izlazu sa parkinga, učitavaće se tablice i kamere će prepoznavati i reagovati tako što će automatski podizati rampu, dok će se prilikom izlaza sa parkinga, na otprilike 25 i 50 metara od rampi, vozila razdvajati u dve kolone. Na ovaj način vozači će biti u mogućnosti da parking napuste bez dužeg zadržavanja, što je i cilj, da se izbegnu gužve na jednom od najfrekventijih parking prostora u gradu - objašnjava Slijepčević, dodajući da će postojeća naplatna rampa zadržati staru funkciju, odnosno da će na njoj vozači i dalje moći da plaćaju parking u kešu.

"Brza" rampa na parkingu kod Otvorenog univerziteta od septembra

Kako bi se gužva dodatno smanjila, predviđeno je da do završetka radova na izgradnji "brze" rampe, dođe i do izmene režima u saobraćaju, prema kojoj će vozila na izlazu sa parkinga kod Otvorenog univerziteta ubuduće moći da skrenu jedino u desnu stranu.

- Gužve se formiraju prilikom napuštanja parkinga i zbog toga što vozači, koji žele da skrenu levo, moraju da propuste više vozila koja dolaze iz pravca Arsenija Čarnojevića, stoga je plan da izmenom režima saobraćaja, prema kojoj će se ubuduće moći skretati samo u desno, vozačima dodatno smanjimo čekanje na rampi. Ovo je tek u pripremi, predlog smo predali Savetu za bezbednost saobraćaja i očekujemo da će uporedno sa završetnkom radova doći i do ove promene - poručuje direktor preduzeća.

Završetak izgradnje i puštanje u rad "brze" rampe predviđeno je za 1. septembar, do kada će vozači biti obavešteni o tome na koji način mogu da pređu na elektronski sistem naplate parkinga.

"Brza" rampa na parkingu kod Otvorenog univerziteta od septembra

"Brza" rampa na parkingu kod Otvorenog univerziteta od septembra

Radove na izgradnji prve elektronske rampe u gradu finansira JKP "Parking" iz sopstvenog budžeta, a vrednost investicije je četiri miliona dinara.

U anketi vezanoj za ovu tematiku pitamo vas da li smatrate da u zatvorenom sistemu parkiranja na Otvorenom univerzitetu treba da se plaća po minutu, ili vam odgovara ovaj sistem zaokruživanja?

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 9329

Povezana vest

Povezane teme

jkp parking subotica

elektronska naplata

naplata parkinga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.