Komentara: 0
Pregleda: 2381

Broj intervencija Hitne pomoći nije povećan tokom vikenda

30.04.2013. u 11:04h
Izvor: RTV Yueco
Tokom vikenda nije se povećao broj lekarskih intervencija ekipa Hitne pomoći uprkos neuobičajeno visokim temperaturama za ovo doba godine.
Broj intervencija Hitne pomoći nije povećan tokom vikenda

Subotičani su se najčešće javljali zbog problema sa visokim krvnim pritiskom, gušennja, alergijskih reakcija, zbog kardiovaskularnih tegoba i hronični bolesnici. Lekari za predstojeće praznike svima onima koji planiraju boravak u prirodi savetuju da zaštite glavu od sunca, da borave u hladovini, pogotovo deca, a po dolasku kući obavezan je pregled na ubod krpelja.

Neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine različito utiču na zdravlje subotičana. Na neke od njih vremenske prilike uopše ne utiču, dok neki osećaju različite tegobe.

U Hitnoj pomoći saznajemo da se tokom vikenda nije povećao broj sugrađana koji su zatražili lekarsku pomoć. Broj lekarskih intervencija je tokom petka, subote i nedelje bio oko 100 intervencija, kako je bilo i prošlog vikenda. Najčešće tegobe zbog kojih su se subotičani javljali službi Hitne medicinske pomoći su visok krvni pritisak, gušenje, alergijske reakcijei sugrađani sa hroničnim bolestima.

Lekari savetuju svima koji planiraju da predstojeće praznike provedu u prirodi, da povedu računa o tome da borave u hladovini, piju dosta tečnosti, a po dolasku kući da provere telo na ubod krpelja jer se ubod ovog insekta ne oseti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2381
Povezane teme

hitna pomoć

prva pomoć

dom zdravlja subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.