Komentara: 3
Pregleda: 4026

Branka Bešlić dobitnica prestižnog priznanja "Dr Đorđe Natošević"

09.11.2017. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Psiholog OŠ "Sonja Marinković" Branka Bešlić, dobitnica je priznanja "Dr Đorđe Natošević" za školsku 2016/2017. godinu, koje se dodeljuje za izuzetne doprinose i rezultate u praksi. Priznanje joj je uručeno juče u Novom Sadu, u Pokrajinskoj vladi.
Branka Bešlić dobitnica prestižnog priznanja "Dr Đorđe Natošević"

Priznanje koje nosi ime dr Đorđa Natoševića, prosvetnog radnika i jednog od prvih srpskih pedagoga i osnivača učiteljskih škola u više gradova, dodeljuje se najuspešnijim vaspitno-obrazovnim ustanovama i prosvetnim radnicima. Branka Bešlić, psiholog OŠ "Sonja Marinković" jedna je od dobitnica ovog prestižnog priznanja, za koje kaže da predstavlja krunu njenog dugogodišnjeg rada i zalaganja.

- Samo priznanje, posebno za stručne saradnike i psihologe odnosi se na sve oblasti našeg rada.  Ono je dokaz da su rad i zalaganje koje sam uložila značajni, jer nisam verovala da to neko vrednuje. Veoma sam zadovoljna i ponosna, te mi priznanje daje podstrek i motivaciju za dalje, da nastavim da radim i unapređujem svoj rad, jer će neko to prepoznati i nagraditi - rekla je Bešlić povodom dobijanja priznanja.

Branka Bešlić dobitnica prestižnog priznanja "Dr Đorđe Natošević"

Dobitnicima za 2016/2017. godinu, priznanje su uručili Mihalj Njilaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, i dr Olivera Gajić, predsednica Odbora za dodelu priznanja.

- Iako se od prosvetnih radnika, slobodno možemo reći, ponekad očekuje gotovo nemoguće, vi ste ti koji dokazujete da je to moguće i ostvarljivo. Biti prosvetni radnik znači imati opšta i stručna znanja, vladati pedagoško-psihološkim i didaktičko-metodičkim disciplinama, biti osposobljen za pravilnu komunikaciju, jednom rečju, biti kompetentan profesionalac, a istovremeno biti i osoba koja razume, vodi, učestvuje u odrastanju svakog deteta, učenika - istakao je Njilaš, čestitajući dobitnicima na prestižnom priznanju i poželevši im uspeh u daljem radu.

Kao stručna saradnica i psiholog OŠ "Sonja Marinković", Branka Bešlić je aktivna na području inkluzivnosti kao koordinator mreže podrške inkluzivnom obrazovanju u Subotici, naučnog i istraživačkog rada, koje svake godine prezentuje na Kongresu psihologa. Takođe, bavi se stručnim usavršavanjem i obukom nastavnika, te ima četiri akreditovane obuke u Srbiji i jednu Crnoj Gori. Angažovana je na brojnim školskim, lokalnim i nacionalnim projektima, a uz to ima i odličnu saradnju sa roditeljima, gde je kao koordinator Kluba roditelja i partnera za obrazovanje, realizovala i kampanju "Budi kul, ne psuj". 

Branka Bešlić dobitnica prestižnog priznanja "Dr Đorđe Natošević"

- Škola takođe treba da se ponosi ovim uspehom, jer je to jednako njeno priznanje koliko i moje. Ogromnu zahvalnost dugujem Kseniji Liščević, prosvetnoj savetnici u školskoj Upravi i Milanki Pejović, pedagogu škole, koje su mi značajno pomogle, kao i direktoru i kolegama koji su mi pružali podršku, bez koje ne bi bilo ovog uspeha - naglasila je Bešlić.

Osim nje, priznanje koje se sastoji od plakete, povelje i novčane nagrade, dobilo je još četiri škole iz Vojvodine, odnosno iz Savinog Sela, Zrenjanina, Kule i Sombora.  Priznanje "Dr Đorđe Natošević" dodeljuje se svake godine 8. novembra, na Dan prosvetnih radnika, koji je 1994. godine UNESKO prepoznao kao važan datum vredan obeležavanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4026

Povezane vesti

Povezane teme

oš sonja marinković

psiholog

nagrada đorđe natošević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.