Komentara: 2
Pregleda: 4106

Branka Bešlić dobitnica Svetosavske nagrade

31.01.2018. u 15:13h
Izvor: Subotica.com
Psiholog OŠ "Sonja Marinković" u Subotici, Branka Bešlić, dobitnica je Svetosavske nagrade za doprinos obrazovanju, koja joj je uručena na svečanosti za Savin dan u Beogradu. Bešlić je nagradu dobila za izuzetnu posvećenost radu i promociju inkluzivnog obrazovanja.
Branka Bešlić dobitnica Svetosavske nagrade

Osim bogatog profesionalnog znanja, veština i iskustva, koje je ističu u stručnoj i prosvetnoj zajednici, Branka Bešlić je 2013. godine postavljena za koordinatora Mreže za podršku inkluzivnom obrazovanju za Školsku upravu Sombor, te je od tada nosilac i učesnik brojnih projekata i programa stručnog usavršavanja.

- Mreža za podršku i ja kao njen koordinator, kontinuirano pružamo podršku ustanovama, učenicima i roditeljima u cilju promocije inkluzivnog i kvalitetnog obrazovanja za sve. Kada su u pitanju projekti, tokom prošle godine realizovali smo projekat "Hoću da se menjam" u Hemijsko-tehnološkoj školi, gde smo organizovali radionice za nastavnike i učenike, i projekat "Škola za svu decu", koji je sproveden u osnovnim školama "Matko Vuković" i "Sonja Marinković", u cilju senzibilisanja učenika na različitosti - kaže Bešlić.

Branka Bešlić dobitnica Svetosavske nagrade

Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehološkog razvoja

Protekla godina za psihologa OŠ "Sonja Marinković" bila je ispunjena brojnim aktivnostima, humanitarnim radom, organizacijom tribina i obuka u vezi sa inkluzivnim obrazovanjem i učenjem. Takođe, učestvovala je i na Kongresu psihologa, a bila je izlagač i jedan od organizatora Konferencije "Deca i krizne životne situacije". U organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, izabrana je za savetnika spoljnih saradnika.

- Svetosavska nagrada je veliko priznanje, kako za mene, tako i za školu. Ne mogu da kažem da nije očekivano, ali sam istovremeno veoma iznenađena i presrećna. Značajno mi je što, pre svega, imam podršku direktora, kolega sa kojima radim, kolega van škole sa kojima učestvujem na projektima, moje mentorke iz Školske uprave, jer mnogo znači kada radite u tako prijatnom i podsticajnom okruženju. Međutim, ono što je najveća nagrada jesu moja deca, koja me podstiču i podržavaju u svim aktivnostima, koja najviše osete moj rad, te mi je drago što sam njima primer - istakla je Bešlić, dodajući da joj nagrada pruža odličnu motivaciju za dalji rad, te da već razmišlja o novim aktivnostima i narednim projektima.

Osim Svetosavske nagrade, našoj sugrađanki je u novembru prošle godine dodeljeno i prestižno priznanje "Dr Đorđe Natošević", koje se dodeljuje najuspešnijim vaspitno-obrazovnim ustanovama i prosvetnim radnicima za izuzetne doprinose i rezultate u praksi. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 4106

Povezana vest

Povezane teme

oš sonja marinković

priznanje

lepe vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.