Komentara: 70
Pregleda: 11023
Foto

Bolnica dobila novi CT aparat

14.02.2019. u 14:32h
Izvor: Subotica.com
Novi CT aparat danas je zvanično pušten u rad, a njegova upotreba značajno će unaprediti i ubrzati dijagnostiku koronarne bolesti srca i ostalih vaskularnih problema pacijenata.
Bolnica dobila novi CT aparat

Novi skener, čija vrednost iznosi oko 45 miliona dinara, zameniće CT aparat star 12 godina, na kojem je samo u toku prošle godine obavljeno 7700 pregleda. Prema rečima prof. dr Zorana Gojkovića, pokrajinskog sekretara za zdravstvo, to je čak i jedan od mlađih aparata koji se koriste za najvažnije dijagnostičke procedure u medicini, te da u zdravstvenim ustanovama širom Vojvodine postoje i mnogo stariji.

- Najsavremeniji CT aparat značajno će unaprediti dijagnostiku, koja će biti brža, preciznija, jasnija, a ono što posebno raduje, jeste da će na njemu moći da se rade i različite angiografske procedure, koronarografije i što će moći u potpunosti da se umreži sa angio salom - rekao je prof. dr Gojković, dodajući da je u poslednje dve godine, Pokrajinska vlada je u subotičku bolnicu uložila više do 180 miliona dinara, kako u opremu, tako i u različite infrastrukturne radove. - Važno je napomenuti da je u protekle dve godine u subotičkoj bolnici zaposleno više od 100 medicinskih radnika, da trenutno imamo 29 lekara koji su na specijalizaciji, mladih lekara koji će nastaviti da rade ono što su njihovi učitelji započeli. To je još jedan pokazatelj da nam nije stalo samo do opremanja prostora i kupovine novih aparata, već i do toga da mlade medicinske radnike edukujemo i obučimo za rad na njima. To je jedan od načina kako da se izborimo s najvećim problemom u našem zdravstvenom sistemu, odnosno odlaskom radnika u inostrantsno u želji za bolje plaćenim poslom i uslovima života.

Bolnica dobila novi CT aparat

Kako je istakao dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice Subotica, ovu i sve prethodne investicije potpuno su zaslužili i opravdali lekari, medicinski radnici i kompletno osoblje bolnice, a njihov rezultat najbolje se ogleda u neutralisanju ili skraćivanju liste čekanja, kvalitetnijem lečenju i bržem ozdravljenju pacijenata.

- Nemamo liste čekanja za ortopediju, nemamo liste čekanja za koronarografiju, a novi skener ubrzaće dijagnostiku koronarne bolesti srca i ostalih vaskularnih problema koji su prisutni kod pacijenata. Takođe, ovaj savremeni aparat pružiće kvalitetniju sliku, veću dijagnostičku preciznost i mnogo bolju dijagnostiku pacijenata koji su u pripremi za ostale procedure u bolnici - istakao je dr Puškar.

Bolnica dobila novi CT aparat

Gradonačelnik Bogdan Laban zahvalio se Pokrajinskoj i Republičkoj vladi na svim ulaganjima u Suboticu, a posebno u zdravstveni sistem, najavivši da se sredinom godine očekuje početak radova na kompletnoj rekostrukciji Opšte bolnice, koja će koštati oko 25 miliona evra.

- Veoma sam srećan što je izrada projekta za rekonstrukciju bolnice pri kraju, a sredinom ove godine krećemo u jednu ogromnu investiciju koju je obezbedila Vlada Republike Srbije, izdvojivši sredstva u visini od oko 25 miliona evra - poručio je Laban.

Izvor: Subotica.com
Obilazak Odeljenja za radiologiju i puštanje u rad novog CT aparata Obilazak Odeljenja za radiologiju i puštanje u rad novog CT aparata Obilazak Odeljenja za radiologiju i puštanje u rad novog CT aparata Obilazak Odeljenja za radiologiju i puštanje u rad novog CT aparata Obilazak Odeljenja za radiologiju i puštanje u rad novog CT aparata Obilazak Odeljenja za radiologiju i puštanje u rad novog CT aparata Obilazak Odeljenja za radiologiju i puštanje u rad novog CT aparata Obilazak Odeljenja za radiologiju i puštanje u rad novog CT aparata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 70
Pregleda: 11023

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

pokrajinski sekreterijat za zdravstvo

bogdan laban

ct skener

bolnica subotica

slobodan puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.