Komentara: 0
Pregleda: 5468

Bokseri Spartak-Vojvodine poraženi u Sesvetama (12:4)

14.05.2017. u 22:43h > 15.05.2017. u 00:39h
Izvor: Subotica.com
Bokseri Spartak-Vojvodine izgubili su prvi meč u Regionalnoj ligi u derbiju na gostovanju u Sesvetama. Susret je završen rezultatom 12:4, uz čak tri borbe koje su okončane prekidom.
Bokseri Spartak-Vojvodine poraženi u Sesvetama (12:4)

U duel 4. kola RBL obe ekipe su ušle bez poraza, s tim da je domaćin imao odigran jedan meč više. Spartak-Vojvodina je na otvaranju regionalnog takmičenja bio ubedljiv u Makedoniji protiv ekipe Pink pantera iz Štipa, zatim je u Subotici savladan Radnik iz Bijeljine, i već u narednom meču usledio je derbi lige, duel sa BK "Sesvete".

Pre samog meča srdačni domaćini ugostili su delegaciju Spartak-Vojvodine, sa kojom su obišli klupske i trenažne prostorije ovog najjačeg hrvatskog bokserskog kluba, stacioniranom u zagrebačkoj četvrti, Sesvete.

Bokseri Spartak-Vojvodine poraženi u Sesvetama (12:4)

foto: RBL

U sjajnoj atmosferi sportske sale OŠ "Jelkovec" u Sesvetama domaći bokseri bili su i više nego ubedljivi, pobedili su sa 12:4 i zasluženo drže čelo tabele. 

U prvom meču Veljko Gligorić je bio ubedljiv za 0:2, uzvratio je Prtenjača koji je savladao Bačića za 2:2, Grmuša je dobio Pjetraja na poene za 2:4, a do kraja, u sledećih 5 borbi domaći su uzeli bodove, od čega je Memetović poražen tehničkim nokautom u drugoj rundi, a meč Prtljačić i Tarnoča sudija je zaustavio, takođe u drugoj rundi. Stolić nije završio meč u apsolutnoj kategoriji.

Sesvete - Spartak-Vojvodina 12:4

Rezultati pojedinačnih borbi:

  • 56 kg Prskalo Ivan - Gligorić Veljko 0:3 (0:2)
  • 60 kg Prtenjača Stipan - Bačić Vanja 3:0 (2:2)
  • 64 kg Pjetraj Eric - Grmuša Damjan 0:3 (2:4)
  • 69 kg Marko Željko - Hanko Kalban 3:0 (4:4)
  • 75 kg Mak Rudan - Balambaš Hegy 2:1 (6:4)
  • 81 kg Damir Plantić - Memetović Denis 2:0 TKO, 2R (8:4)
  • 91 kg Luka Prtljačić - Tarnoč Mihalj 2:0 RSC, 2R (10:4)
  • +91 kg Alan Babić - Stolić Nemanja 2:0 ABD (12:4)

Bokseri BK "Sesvete" u meč su ušli sa mnogo samopouzdanja, ističući uoči susreta sa subotičko-novosadskim klubom da u njihovim redovima nastupa čak četiri od osam šampiona Hrvatske.

U BK "Spartak" od početka ističu da u RBL imaju najviše ambicije i da će jedino biti zadovoljni ukoliko ponesu titulu najbolje ekipe. Poraz u Sesvetama malo je poremetio te planove, ali imaće kombinovani tim Spartaka i Vojvodine prilike za revanš u drugom delu sezone, krajem oktobra. Tokom sezone odboksovaće se 14 kola, svaka ekipa gostovaće i dočekivati po šest puta.

U narednom kolu ekipa Spartak-Vojvodine ugostiće u Subotici ekipu Loznice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5468
Povezane teme

bokserski klub spartak

regionalna bokserska liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.