Komentara: 0
Pregleda: 4628
Foto

Bokseri Spartaka savladali Radnik iz Bijeljine (12:4)

09.04.2017. u 11:24h
Izvor: Subotica.com
Ljubitelji boksa imali su prilike da uživo pogledaju nekoliko odličnih borbi u duelu 3. kola Regionalne bokserske lige. Spartak je pobedio Radnik iz Bijeljine sa 12:4 i tako izbio na čelo tabele RBL.
Bokseri Spartaka savladali Radnik iz Bijeljine (12:4)

U drugom meču 3. kola Regionalne bokserske lige ekipa Spartaka, ovaj put bez takmičara iz Vojvodine, bila je i više nego ubedljiva protiv Radnika iz Bijeljine sa 12:4 i time ostvarila drugu pobedu u novoformiranom takmičenju koje čini 7 ekipa iz Srbije, Makedonije, Hrvatske i Republike Srpske. Pored Spartak-Vojvodine tu su Slavija (Banjaluka), Sesvete (Zagreb), Lazarevac / Valjevo, Pink Panter (Štip, MK), Radnik (Bijeljina) i Loznica. Pobednik takmičenja plasiraće se u Svetsku boksersku ligu naredne godine.

Poveli su gosti iz Bijeljine sa tako što je Čonka savladao Veljka Gligorića, da bi u narednom meču Aleksa Gligorić "osvetio" svog brata za 2:2. Vanja Bačić je preokrenuo na 4:2, zatim Spartak nije imao borca u kategoriji do 69kg pa je tako Fatehović iz Radnika dobio meč bez borbe za novo izjednačenje, potom Spartak dobija naredne četiri borbe, od kojih je poslednja dobijena predajom borca iz Bijeljine u apsolutnoj kategoriji.

Bokseri Spartaka savladali Radnik iz Bijeljine (12:4)

Gosti iz Bijeljine predali su poslednji, osmi meč pri već nedostižnoj prednosti za Spartak, glasno negodujući i sugerišući da su sudije u nekoliko mečeva presuđivale "domaćinski", sa čime se nije složio trener BK "Spartak" Tomislav Antelj.

- Pobeda za nas nije bila iznenađenje, u ovu ligu smo ušli da pobeđujemo, pogotovo u Subotici. Meč smo pobedili rezultatom 12:4, što govori o našoj snazi. Mislim da smo zasluženo pobedili i samim time izbili na vrh Regionalne lige. U narednom kolu gostujemo odličnoj ekipi Sesveta i mislim da ćemo sa njima biti u borbi za prvo mesto. U pitanju je jaka i iskusna ekipa, neće nam biti lako sa njima, ali idemo na pobedu - rekao je Antelj - Danas smo gledali odlične borbe, žao mi je samo što je bilo malo publike, ali nadam se da će već na narednom meču biti bolje.

Meč nije isto video Almedin Fetahović, trener BK "Radnik". On smatra da je duel u najmanju ruku trebao da završio bez pobednika, te da su sudije pomogle domaćinu da trijumfuje.

-  Mečeva nije bilo mnogo, ali su bili kvalitetni, druga stvar je sudijska nepravda koja je po nama u 2-3 meča trebala biti kontra i mislim da je to pokvarilo utisak kompletnog meča. Sama publika je pokazala svojim negodovanjem da nije bilo uredu. Meč po mojoj proceni trebao je da se završi nerešeno, ali desilo se šta se desilo. Mislim da ovakva nepravda tera gledaoce iz dvorana. Mislim da je bilo uredu da gde je protivnik bolji da se da pobeda, čak ne bi domaći tim ništa izgubio da je meč završen nerešeno. Jasno je bilo svakome ko poznaje boks da su sudije pogrešnom dale pobedu - ogorčen je Fetahović.

Bokseri Spartaka savladali Radnik iz Bijeljine (12:4)

Mladi Aleksa Gligorić osvojio je prve bodove za Spartak u ovom meču. Iako je u meč ušao povređen i iako je nasuprot sebe imao iskusnijeg boksera uspeo je da zabeleži pobedu.

- Meč je bio veoma težak, imao sam veoma iskusnog protivnika, jednog od najperspektivnijih boksera u Srbiji ali skupio sam snage i pobedio, što je najvažnije, ujedno i što je tim pobedio. - rekao je mladi bokser Spartaka koji nije želeo da komentariše suđenje, ali je istakao da smatra da je njegova ekipa zasluženo pobedila.

Bokseri Spartaka savladali Radnik iz Bijeljine (12:4)

Spartak-Vojvodina - Radnik 12:4

  • 56kg Veljko Gligorić - Nandor Čonka 1:2 (0:2)
  • 60kg Aleksa Gligorić - Sebastijan Šaćiri 2:1 (2:2)
  • 64kg Vanja Bačić - Ričard Konhoj2:0 (4:2)
  • 69kg Adem Fetahović 0:2 (4:4) - bez borbe
  • 75kg Barnabas Heđi - Radenko Tomić 2:0 (6:4)
  • 81 Denis Memetović - Džemal Bošnjak 2:0 (8:4)
  • 91 Mihaly Tarduci - Elvir Šendro 2:0 (10:4)
  • 91+ Nemanja Stolić - Dašo Simeunović 2:0 (12:4) - bez borbe, predaja

Sudije: Marijan Bartolović (Hr), Avdi Orhan (Hr), Ana Poletan (BiH), RADiš Sarić (Srb).

Kombinovana ekipa Spartaka i Vojvodine je na premijeri regionalnog bokserskog takmičenja gostovala u gradu Štip, na istoku Makedonije i odboksovala ubedljivo za prvi trijumf u sezoni (6:10).

U narednom kolu Spartak gostuje odličnoj ekipi Sesveta u Zagrebu. Meč je trebao biti održan za dve sedmice (22. aprila), ali će po rečima Tomislava Antelja verovatno biti odigran 7 dana kasnije.

Bokseri Spartaka savladali Radnik iz Bijeljine (12:4)

Bokseri Spartaka savladali Radnik iz Bijeljine (12:4)

Kalendar takmičenja:

I kolo – 4/5. mart 2017.
Slavija– Sesvete
, Lazarevac – Radnik, Pink Panter – Spartak /Vojvodina
Slobodna Loznica

II kolo – 25/26. mart 2017.
Radnik – Pink Panter, Sesvete – Lazarevac, Loznica – Slavija
Slobodan Spartak / Vojvodina

III kolo – 8/9. april 2017.
Lazarevac – Loznica, Pink Panter – Sesvete, Spartak / Vojvodina – Radnik
Slobodna Slavija

IV kolo – 22/23. april 2017.
Sesvete – Spartak / Vojvodina, Loznica – Pink Panter, Slavija – Lazarevac
Slobodan Radnik

V kolo – 6/7. maj 2017.
Pink Panter – Slavija, Spartak / Vojvodina – Loznica, Radnik – Sesvete
Slobodan Lazarevac

VI kolo – 20/21. maj 2017.
Loznica – Radnik, Slavija – Spartak / Vojvodina, Lazarevac – Pink Panter
Slobodan Sesvete

VII kolo – 27/28. maj 2017.
Spartak / Vojvodina – Lazarevac, Radnik – Slavija, Sesvete – Loznica
Slobodan Pink Panter

Izvor: Subotica.com
Boks: Spartak - Radnik Boks: Spartak - Radnik Boks: Spartak - Radnik Boks: Spartak - Radnik Boks: Spartak - Radnik Boks: Spartak - Radnik Boks: Spartak - Radnik Boks: Spartak - Radnik
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 4628

Povezana vest

Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

regionalna bokserska liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.