Komentara: 6
Pregleda: 3159

Bogat program 25. Nedelje pravoslavlja

31.03.2017. u 15:53h
Izvor: Subotica.com
U Srpskom kulturnom centru “Sveti Sava“ u ponedeljak, 3. aprila u 19 časova besedom vladike bačkog Irineja svečano će biti otvorena 25. po redu Nedelja pravoslavlja. Sedmodnevni program će obeležiti književne tribine, predavanja, izložba i muzičko veče.
Bogat program 25. Nedelje pravoslavlja

U galerijskom prostoru Zadužbine Dušana Radića prve večeri  će biti otvorena izložba pod nazivom „Savremena pravoslavna slika“, koju su priredili Dušan Milovanović, istoričar umetnosti i Rajko Karišić, umetnički fotograf. U okviru programa, nastup će imati i Mešoviti hor SKC“ Sveti Sava“, pod dirigentskom palicom profesora Veselina Jevtića.

Druge večeri, u utorak 4. aprila od 19 časova, biće održana promocija knjige „Istorija na delu“, koju je priredila dr Jelena Popov. Knjiga u izdanju Matice srpske sadrži 82 intervjua  sa akademikom Čedomorom Popovim objavljenih u „Novostima“.  O delu će govoriti prof. dr Dragan Stanić, predsednik Matice srpske, prof.dr Branko Bešlin, potpredsednik Matice srpske i dr Đorđe Đurić, generalni sekretar ove kulturne institucije.

Na duhovnoj tribini u sredu, 5. aprila predavanje na temu „Dar oca svetlosti vera u stvaralaštvo“ održaće Janja Todorović.  Početak predavanja  zakazan je za 19 časova.

Još jedno književno veče biće održano u četvrtak, 6. aprila od 19 časova, kada će biti predstavljena knjiga „Kralj Milutin“, Luke Mičete. O biografiji srpskog vladara, koji je na prestolu srpske srednjovekovne države proveo četiri decenije,  govoriće autor knjige.

Predavanje „Božansko nadahnuće istorije srpske  nauke“ o velikanima naše nauke, Mihajlu Pupinu, Nikoli Tesli i Milutinu Milankoviću održaće u petak, 7. aprila takođe, sa početkom u 19 časova, prof. dr Aleksandra Ninković Tašić, potpredsednica Obrazovno-istraživačkog društva „Mihajlo Pupin“ iz Beograda.

Sopran, Tanja Andrijić prirediće u sali Zadužbine u subotu, 8. aprila od 19 časova muzičko veče „Ljubi bližnjeg svoga“.

Nedelju pravoslavlja će, po tradiciji, zatvoriti duhovna tribina po blagoslovu vladike bačkog Irineja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 3159
Povezane teme

srpski kulturni centar

nedelja pravoslavlja

zadužbina dušana radića

srpski kulturni centar sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.