Komentara: 2
Pregleda: 11205

"Blogerama" uskoro u subotičkim školama

20.09.2016. u 17:08h
Izvor: Subotica.com
Učenici četvrtih razreda srednjih škola koji žele da se nauče kako se pišu blogovi, eseji, kratke priče, video scenariji ili da usavrše svoje spisateljske veštine mogu da se prijave na „Blogeramu“, besplatan tromesečni kurs koji organizuju Matica srpska i Filozofski fakultet u Novom Sadu.
"Blogerama" uskoro u subotičkim školama

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za medije, sve subotičke srednje škole izrazile su spremnost da učestvuju u „Blogerami“, koja će trajati od polovine oktobra do januara.

- Tokom kursa učenici će imati priliku da nauče kako se pišu blogovi, kao i da razviju svoj stil, izoštre um i postanu bolji pisci. U tome će im pomoći pažljivo izabrani predavači, najbolji doktoranti Odseka za srpsku književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, koji su i generacijski bliski polaznicima – najavljuje Slobodan Vladušić, urednik Letopisa Matice srpske. - „Blogerama“ je prošle godine sa velikim uspehom održana u Novom Sadu, a kakva je bila atmosfera najbolje govori to da su predavanja, umesto planiranih sat vrema, trajala po dva sata, a održavala su se neradnim danima. Po završetku kursa radovi polaznika biće štampani u elegantnom zborniku.

"Blogerama" uskoro u subotičkim školama

Subotičku „Blogeramu“, čiji je suorganizator i „Kuća zdravlja“, podržao je i Grad Subotica.

- Ovo je lepa prilika za naše đake da nauče veštine kreativnog pisanja, da se oprobaju i u ovoj književnoj formi. Nadam se da će istrajati do kraja i da će nastati mnogo zanimljivih blogova, eseja, priča... - izjavila je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

Svi zainteresovani maturanti mogu da se prijave putem facebook stranice „Blogerama“ ili putem imejla blogeramaff@gmail.com.

Izvor: Subotica.com
Kurs kreativnog pisanja "Blogerama 2016" Kurs kreativnog pisanja "Blogerama 2016" Kurs kreativnog pisanja "Blogerama 2016" Kurs kreativnog pisanja "Blogerama 2016" Kurs kreativnog pisanja "Blogerama 2016" Kurs kreativnog pisanja "Blogerama 2016" Kurs kreativnog pisanja "Blogerama 2016" Kurs kreativnog pisanja "Blogerama 2016"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 11205
Povezane teme

nataša aleksić

blogerama

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.