• Pregleda: 4828

Bioskop "Eurocinema" neće raditi dva meseca

Nakon gotovo četiri decenije, prostor bioskopa "Eurocinema" na Otvorenom univerzitetu biće adaptiran. Radovi počinju u ponedeljak, 11. februara, a u naredna dva meseca, koliko će se radovi trajati, bioskop će biti zatvoren za gledaoce.
Bioskop "Eurocinema" neće raditi dva meseca

Od sredine aprila, ljubitelji filma moći će da gledaju filmove u renoviranom prostoru bioskopa "Eurocinema". U naredna dva meseca, zameniće se stolice i podovi, proširiće se redovi i smanjiti broj mesta na 200, kako bi se bioskopskoj publici omogućilo da u što većem komforu uživa u filmskim projekcijama.

Vrednost radova koji će se izvoditi u dve faze je 6,5 miliona dinara, od čega je 3,1 milion obezbeđen putem konkursa Filmskog centra Srbije za preddigitalizaciju i digitalizaciju, dok ostatak novca Otvoreni univerzitet finansira iz sopstvenih sredstava.

U poslednje četiri godine, bioskop "Eurocinema" je tri puta obarao sopstveni rekord po broju gledalaca, kojih je bilo više od 40.000 godišnje. Bioskop je deo mreže "Europa Cinemas", koja okuplja stotine bioskopa širom Evrope fokusiranih na evropski film.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
mirko Odgovori
A kad će adaptirati ozvučenje? U poređenju sa savremenim bioskopskim salama npr. u novosadskim bioskopima, ozvučenje u Subotici je jako loše...
Mirko Odgovori
Bioskop ponovo radiii!!!
TNDR Odgovori
Konacno! Jedva cekam!!!
Milan Odgovori
A kada ce Subotica konačno dobiti imax?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.