Komentara: 12
Pregleda: 9478
Foto

Ponovo radi bioskop "Eurocinema"

12.04.2019. u 13:20h
Projekcija filma „Balkanska međa“ otvorila je sinoć vrata obnovljenog bioskopa „Eurocinema“ na Otvorenom univerzitetu. Radovi u bioskopskoj dvorani trajali su dva meseca a u njen potpuno novi izgled uloženo je 6,5 miliona dinara.
Ponovo radi bioskop "Eurocinema"

Posetioci koji su ušli da pogledaju film u novom biskopskom ruhu ostali su bez daha. Posle četiri decenije zamenjene su stolice i podovi, te će gledaoci sada u mnogo komfornijem ambijentu moći da uživaju u domaćim i stranim ostvarenjima. Zbog proširenja redova kapacitet dvorane je smanjen na 190 mesta.

Ponovo radi bioskop "Eurocinema"

Polovina sredstava za adaptaciju obezbeđena su putem konkursa Filmskog centra Srbije za preddigitalizaciju i digitalizaciju, a ostatak je finansirao Otvoreni univerzitet iz sopstvenih sredstava.

- Ovo je novo poglavlje u životu bioskopa „Eurocinema“. Zaista smo izvukli maksimum iz ove sale i nastavićemo da se trudimo da unapredimo bioskopsku infrastrukturu i kulturni scenu u gradu.  Renoviranjem ove dvorane udahnuli smo novi život kulturi u gradu a filmofilima omogućili da uživaju u programu – ističe Ilija Tatić, direktor Otvorenog univerziteta. – Kroz ovu salu prošla su mnoga velika filmska imena domaće i evropske kinematografije. Za predstojeći Festival evropskog filma na Paliću imaćemo još jednu opremljenu salu i ponosni smo zbog toga.

Ponovo radi bioskop "Eurocinema"

Koktel i specijalna projekcija povodom završetka renoviranja bioskopa Koktel i specijalna projekcija povodom završetka renoviranja bioskopa Koktel i specijalna projekcija povodom završetka renoviranja bioskopa Koktel i specijalna projekcija povodom završetka renoviranja bioskopa Koktel i specijalna projekcija povodom završetka renoviranja bioskopa Koktel i specijalna projekcija povodom završetka renoviranja bioskopa Koktel i specijalna projekcija povodom završetka renoviranja bioskopa Koktel i specijalna projekcija povodom završetka renoviranja bioskopa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 nedelju
Komentara: 12
Pregleda: 9478

Povezana vest

Povezane teme

bioskop Eurocinema

bioskopska projekcija

ilija tatić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.