Komentara: 1
Pregleda: 2193

"Biofest" ove godine u skraćenoj formi, organizatori žele održati kontinuitet

06.10.2020. u 11:19h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Udruženja "Terra's" i Otvorenog univerziteta Subotica, 16. Međunarodni festival organskih proizvoda "Biofest" održaće se 7. i 8. oktobra. Usled epidemije korona virusa, ovogodišnji program je redukovan, a aktivnosti će se realizovati u skladu s preporukama.
"Biofest" ove godine u skraćenoj formi, organizatori žele održati kontinuitet

Kako najavljuju organizatori, prvog dana manifestacije, 7. oktobra, predstaviće se rezultati anketnog istraživanja organskih proizvođača, koje je rađeno u okviru "Akcionog plana razvoja organske proizvodnje na teritoriji Vojvodine od 2020. do 2025. godine". Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, ovaj dokument je uradio Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, u saradnji sa Udruženjem "Terra’s" i Otvorenim univerzitetom, a sve u cilju unapređenja mera podrške organskoj poljoprivredi u pokrajini. 

"Biofest" ove godine u skraćenoj formi, organizatori žele održati kontinuitetKao i kod većine manifestacija, deo programa odvijaće se onlaj, pa će tako konferencija na temu "Razvoj ili stagnacija organske proizvodnje u regionu - 30 Terrasovih koraka na organskom putu Srbije" održati preko "Zoom" aplikacije, 8. oktobra, od 11 do 12:30 časova. Osim iz Srbije, eminentni stručnjaci iz Hrvatske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske izneće svoje ocene, zapažanja i mogućnosti za dalji razvoj ovog vida proizvodnje u regionu. Svi zainteresovani mogu da se prijave preko mejla terras@openunsubotica.rs za učešće na ovom skupu.

"Biofest" ove godine u skraćenoj formi, organizatori žele održati kontinuitetOba dana manifestacije, 7. i 8. oktobra, od 10 do 18 časova, u holu na drugom ulazu Otvorenog univerziteta održaće se prodajna izložba organskih proizvoda. Predstaviće se desetak proizvođača iz Vojvodine, sa svežim povrćem, jajima, testeninom, ali i humusom i ostalim sredstvima za organsku proizvodnju.

Organizatori se nadaju da će se prevazići situacija sa korona virusa i da će već naredne godine u što većem broju obeležiti dva vredna jubileja - 30 godina od osnivanja Udruženja "Terra’s" i početka razvoja organske proizvodnje u Srbiji i regionu, te dve decenije od usvajanja prvog Zakona o organskoj proizvodnji u Srbiji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2193

Povezana vest

Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

biofest

terras

festival organskih proizvoda

organska proizvodnja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.