Komentara: 39
Pregleda: 5049

Biciklističke staze u Subotici u lošem stanju

02.08.2013. u 18:04h
Izvor: RTV Yueco
Iako je Subotica poznata kao grad biciklista, u gradu postoji svega 20 kilometara biciklističkih staza, a anketirani korisnici ocenjuju da su one u lošem stanju. U Direkciji za izgradnju grada kažu da bi, pored popravke staza, trebalo duplirati ukupnu dužinu staza jer 20 kilometara staze, koliko trenutno ima u gradu, nije dovoljno za Suboticu.
Biciklističke staze u Subotici u lošem stanju

Direkcija traži sredstva iz međunarodnih konkursa, odnosno sredstva mimo budžeta Grada, pa je tako napravljena projektna dokumentacija za izgradnju 25 kilometara biciklističkih staza. Prošle godine, u Direkciji za izgradnju grada, izdvojeno je oko 700 hiljada dinara za sanaciju biciklističkih staza.

U Subotici postoji 5 biciklističkih staza. Jedna je prema Paliću, druga prema Buvljaku, potom prema Kelebiji, u Štrosmajerovoj ulici i ulici Braće Radića. Sugrađani sa kojima smo razgovarali o stanju biciklističkih staza u gradu kažu da je ono veoma loše.

U Direkciji za izgradnju grada navode da 20 km biciklističkih staza nije dovoljno za Suboticu, grad sa velikom gustinom biciklističkog saobraćaja i da intenzivno rade na obezbeđivanju sredstava da taj broj bude dupliran.

U toku prošle godine, urađen je dugačak potez najkritičnije biciklističke staze i to od Elektrovojvodine do Nove opštine sa jedne i sa druge strane i desna strana prema Paliću, do Birografike. Prošlogodišnja sredstva koja je Grad izdvojio za sanaciju biciklističkih staza u Subotici, iznosila su 700.000 dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 5049
Povezane teme

biciklistička staza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.