Komentara: 23
Pregleda: 10922

Bićanin: Ortopedija radi i preko normativa

27.08.2013. u 12:23h
Direktor Opšte bolnice u Subotici izjavio je da na odeljenju ortopedije dnevno u proseku imaju od 80 do 120 pacijenata, što je dosta veći broj od zakonom propisanih normativa.
Bićanin: Ortopedija radi i preko normativa

Lekari subotičke Opšte bolnice koji u ortopedskoj ambulanti Službe za specijalističko konsultativne delatnoti pružaju zdravstvene usluge građanima Severnobačkog okruga imaju najveći stepen iskorišćenosti u ovoj Službi, istakao je dr Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice prilikom intervjua za subotičku YU eko televiziju, a povodom dužine čekanja na specijalističke preglede kod ortopeda u specijalističkoj ortopedskoj ambulanti Opšte bolnice.

Lekari u Ortopedskoj ambulanti svakodnevno u proseku pregledaju između 80 i 120 pacijenata, što je mnogo veći broj pacijenata nego što je to određeno po normativima koje propisuju nadležne zdravstvene institucije.

Broj pregleda u Ortopedskoj ambulanti se ne smanjuje sa promenom godišnjih doba jer povrede nisu isključivo sezonskog karaktera i one leti nastaju uglavnom tokom rada u poljoprivredi a zimi usled snežnih padavina na klizavim površinama.

Usled određenih nepredvidljivih događaja kao što je dovoženje kolima hitne pomoći i prijem sveže traumatizovanih pacijenata, dešava se da pacijenti čekaju na pregled jer prioritet kada je reč o specijalističkim pregledima imaju i mala deca, trudnice, vojni invalidi.

"U prvih 6 meseci ove godine u Bolnici je urađeno 12 odsto više opreacija u odnosu na isti period prošle godine. Limitirajući faktor za rad u Opštoj bolnici su i finasijska sredstva opredeljena od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, zbog čega broj procedura nije moguće neplanirano povećavati" - izjavio je dr Bićanin.

Ortopedska ambulanta radi svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 10922
Povezane teme

subotička bolnica

Goran Bićanin

opšta bolnica

ortopedija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.