Komentara: 8
Pregleda: 4927
Video

Bez popuštanja mera za praznike, najavljena mogućnost da ugostitelji rade i unutra

28.04.2021. u 18:55h
Izvor: Subotica.com
Bez popuštanja mera za praznike, najavljena mogućnost da ugostitelji rade i unutra

Krizni štab za borbu protiv korona virusa završio je nešto pre 17 časova zasedanje. Donete su tri važne odluke, a ono što je najbitnije, posebnog popuštanja mera za praznike neće biti.

Odlučeno je da od 8. maja, ukoliko se nastavi ovakav trend epidemiološke situacije, da se dozvoli rad ugostiteljima do 22 časa i unutra, ali sa 50% kapaciteta. Takođe, odlučeno je da se pokren pilot projekat otvaranj vakcinalnih punktova u tržnim centrima, a saopšteno je i da se radi na dogovaranju bilateralnih sporazuma sa drugim zemljama o međusobnom priznavanju digitalnih sertifikata o imunizaciji.

Član Kriznog štaba, epidemiolog dr Branislav Tiodorović, rekao je da ovoga trenutka ne možemo govoriti o popuštanju mera.

- Nismo za to još spremni. Želeli bismo da brojke padnu. Možemo govoriti o velikom popuštanju kada brojke budu mnogo manje nego sada - ističe Tiodorović. - Ako se sve mere budu poštovale verovatno ćemo posle 8. maja razmišljati o tome da se one postepeno ublažavaju. Možda pređemo i na to da se restorani, ugostiteljski objekti u zatvorenom mogu da rade uz poštovanje da se na primer koristi 50 odsto kapaciteta u zatvorenom.

Smiruje se u subotičkoj bolnici

U poslednja 24 časa u Kovid respiratornoj ambulanti subotičke bolnice obavljeno je 35 pregleda, jedanaest pacijenata je zadržano na bolničnom lečenju, dok je dvanaest otpušteno. Broj pacijenata koji zahtevaju bolnički smeštaj posle dužeg vremena pao je ispod stotinu - trenutno ih je 97, od čega 12 na mehaničkoj ventilaciji.

Snimak obraćanja Kriznog štaba

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 nedelju
Komentara: 8
Pregleda: 4927
Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

epidemiološka situacija

epidemiološke mere

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.