Komentara: 17
Pregleda: 6380

Bez dogovora o naknadi putnih troškova zaposlenih u prosveti

18.10.2012. u 16:20h
Izvor: RTV City
Na jučerašnjem sastanku predstavnika Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine sa Etelom Jerinkić, članom Gradskog veća zaduženom za obrazovanje, nije postignut dogovor o pokretanju postupka izrade novog sporazuma kojim bi se regulisala naknada putnih troškova zaposlenih u prosveti u Subotici na zakonom propisan način, čime bi se rešio problem umanjenja ove naknade zaposlenim, a koji odluče da im se ona isplaćuje u novcu.
Bez dogovora o naknadi putnih troškova zaposlenih u prosveti

Kako se navodi u saopštenju sindikata, Etela Jerinkić je iznela stav gradske vlade da se, u ovom trenutku, poštuje presuda Apelacionog suda u Novom Sadu koji je zauzeo stav da su zaposleni prihvatili isplatu od 75% cene mesečne karte za prevoz i da im ne pripada pravo na naknadu u punom iznosu.

Iako je ostavljena mogućnost da sindikat izađe sa svojim predlogom sporazuma, stav je da je to besmisleno, jer je očigledno da ga druga strana neće prihvatiti.

Sindikat će sačekati da se završi postupak revizije presude Apelacionog suda koju je tražio, kao i postupak pred Ustavnim sudom, pa će u zavisnosti od ishoda tih postupaka, preduzimati dalje korake, navodi se u saopštenju Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 6380
Povezane teme

sindikat prosvetnih radnika

nezavisni sindikat prosvetnih radnika

etela jerinkić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.