Komentara: 10
Pregleda: 2720

Bez dogovora gradonačelnika i poljoprivrednika

26.06.2013. u 18:55h
Izvor: RTV City
Gradonačelnik Subotice, Modest Dulić primio je danas predstavnike udruženja poljoprivrednika sa područja grada.
Bez dogovora gradonačelnika i poljoprivrednika

Da podsetimo, subotički poljoprivrednici su pre dva dana uputili zahtev čelnicima grada da se u roku od sedam dana zakaže vanredna sednica lokalnog parlamenta kako bi se preispitala Odluka iz 2007. godine koju je Republičko Javno pravobranilaštvo proglasilo protivzakonitom, a njome se crkvama i verskim zajednicama ustupa na korišćenje oko 700 ha državnog zemljišta.

Oni traže i da se dostave tačne površine zemljišta koje crkvene zajednice potražuju po osnovu restitucije kao i koliko zemljišta im je u proteklih pet godina vraćeno. Kako nam je rečeno, na današnjem prijemu dogovor nije postignut. Lokalna samouprava je čvrsta u stavu da se pomenuta zemlja izuzme iz godišnjeg plana, što predstavnici poljoprivrednika ne mogu da prihvate.

Više nade predstavnici Udruženja polažu u prijem kod predsednice Skupštine grada, Marije Kern Šolja za koji još čekaju potvrdu, a s obzirom da je najavljen dolazak ministra poljoprivrede Gorana Kneževića za petak, poljoprivrednici će, kako su nam rekli, sa njim razmeniti po koju reč i na ovu temu.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 2720

Povezana vest

Povezane teme

udruženje poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.