Komentara: 7
Pregleda: 7924

Besplatni kurs kineskog jezika na Ekonomskom fakultetu u Subotici

20.09.2018. u 11:36h
Izvor: PR tekst
Ekonomski fakultet u Subotici i Konfucijev institut Univerziteta u Novom Sadu pozivaju zainteresovane za pohađanje besplatnog kursa kineskog jezika, koji će početi 16. oktobra u Subotici. Prijave su do 10. oktobra.
Besplatni kurs kineskog jezika na Ekonomskom fakultetu u Subotici

Prilikom otvaranja programa, polaznici će imati prilike i da se upoznaju sa tradicionalnim elementima kineske kulture, kao što su kultura pripreme čaja, umetnost rezanja papira i taiči.

Pohađanje kursa, literatura i polaganje završnog ispita je besplatno za sve učesnike. Nastava će se održavati dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, sa početkom od 17h, u trajanju od 90 minuta. Instruktorka Jin Feng će nastavu izvoditi na engleskom jeziku (prevod na srpski po potrebi).

Početni kurs, koji će trajati od oktobra 2018. do februara 2019. godine, odgovara nivou A1. Polaznici će po završenom programu moći da razumeju i da se služe jednostavnim konstrukcijama, odnosno savladaće vokabular od oko 150 reči koji omogućava da kažu osnovne podatke o sebi. Nakon završene nastave, savladani program će poslužiti za polaganje prvog nivoa HSK ispita i time dobijanja potvrde o poznavanju kineskog jezika na A1 nivou.

Kineski jezik pripada sino-tibetanskoj porodici jezika. Standardni kineski poznat kao mandarinski kineski je zvanični jezik u Kini, Singapuru i Tajvanu. Procena je da petina svetske populacije govori neku od formi kineskog jezika kao maternji jezik.

Za više informacija o kursu pozovite 024/628-166, a prijave možete izvršiti putem mejla gorana@ef.uns.ac.rs do 10. oktobra 2018. godine.

Izvor: PR tekst
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7924

Povezana vest

Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

učenje jezika

besplatan kurs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.