• Pregleda: 2943

Besplatne užine za srednjoškolce OISŠ „Žarko Zrenjanin“

U okviru akcije „180 dana humanosti“ grad Subotica i pekara „Arena“ obezbedili su užine za 90 đaka srednje škole „Žarko Zrenjanin“. Tokom akcije koja će trajati od 1. februara do kraja kalendarske godine, pekara će obezbediti oko 15.500 užina, a grad je na sebe uzeo obavezu da za isporučene užine plati PDV od oko 150 hiljada dinara.
Besplatne užine za srednjoškolce OISŠ „Žarko Zrenjanin“

- Ovu veoma lepu i humanu akciju pokrenuli smo prošle godine, jer se škola „Žarko Zrenjanin“ nalazi u specifičnom položaju, a mnogim njenim đacima užina koju dobiju, nažalost, predstavlja jedini dnevni obrok – objašnjava Milimir Vujadinović, član Gradskog veća za socijalu. – Za ishranu osnovaca i ove godine smo iz budžeta grada izdvojili oko 18 miliona dinara, ali ostaje pitanje đaka srednje škole. Prošle godine smo akciju uspešo realizovali zahvaljujući prošlogodišnjem  donatoru pekari „Proleće“, koja nam je zaista puno pomogla, a sada se na ovo veliko delo obavezala pekara „Arena“.

Direktorka škole Dragana Vučković istakla je značaj ove pomoći, prvenstveno zbog toga što obroci za decu u razvoju moraju biti kvalitetni.

 - U ime đaka i njihovih porodica zahvalni smo na ovoj donaciji i radujemo se da se ponovo u našem gradu pojavila osoba sa velikim srcem i koja razume koliko nam je ova pomoć potrebna – dodala je direktorka.

Pekara „Arena“ je sa zadovoljstvom prihvatila predlog da bude donator užina za srednjoškolce.

- Odazvali smo se pozivu Milimira i škole „Žarko Zrenjanin“, do sada smo učestvovali u raznim humanitarnim akcijama, i drago mi je da možemo da pomognemo deci - kaže Fitim Čenaj, vlasnik pekare „Arena“.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Sluga sive ekonomije Odgovori
Nesto tu ima iza brega.
Pero uosyu veteran Odgovori
A zar je vlasnik pekare imao drugog izbora osim da prihvati "poziv" Milimirov da bude darodavalac užina a sa obzirom na "veštine" koje je Milimir isticao u svome CV prilikom odabira za člana gradske uprave ?!
Enn Odgovori
Većina učenika koja pohađa školu je iz socijalno najugroženijih porodica i užina im predstavlja jedini kvalitetni obrok tokom dana.grad donira besplatnu užinu za osnovce, a na ovaj način je obezbedio i za srednjoškolce.Osnovnu i srednju školu "Žarko Zrenjanin" u Subotici pohađa oko 300 osnovaca i srednjoškolaca.Grad se obavezao da će da plati porez na dodatu vrednost za donaciju, kao i prošle godine. -ovo je preuzeto sa yueco.rs
sada ja pitam ako im je jedini kvalitetni obrok zasto GRAD ne obezbedi kuvani obrok? mogli bi iz nase radosti da im kuvaju
komso Odgovori
Milimir se potpisao ili samo stavi x ili otisak prsta???
fsb Odgovori
svaka čast
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.