Komentara: 0
Pregleda: 1813

Besplatna kontrola zdravlja sutra u Čantaviru

17.04.2024. u 08:04h
Izvor: Subotica.com
Besplatna zdravstvena akcija "Selu u pohode" biće održana sutra (18. april), od 8 do 10h, u prostorijama MZ Čantavir (Maršala Tita 38).
Besplatna kontrola zdravlja sutra u Čantaviru

Stanovnici ovog naselja imaće priliku da prekontrolišu krvni pritisak i šećer u krvi, kao i da odrade FOB test koji određuje prisustvo minimalnog krvarenja u stolici, kao i test na depresiju.

Dijabetičarima će biti omogućen skrinig pregled očnog dna radi praćenja promena koje ova hronična bolest izaziva.

Svi posetioci akcije imaće priliku da izmere težinu, visinu i da utvrde svoj indeks telesne mase. Merenja će se vršiti na vagi koja određuje i procenat masnog tkiva, vode i viscelarne masti, meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela. Preciznija merenja će dati i mogućnost da se kompletnije sagleda status uhranjenosti i daju preciznija uputstva i saveti u vezi sa ishranom, unosom tečnosti i fizčkom aktivnosti.

Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje će deliti savete o značaju preventivnih i skrining pregleda, a pušači će dobiti savete za prestanak pušenja.

Oftalmološki pregled, skrining dijabetesne retinopatije, kod dijabetičara će raditi oftalmolog uz korišćenje Alatir softvera i opreme za snimanje očnog dna.

Tokom trajanja akcije, volonteri Crvenog krsta će podeliti pakete hrane i higijene socijalno najugroženijim stanovnicima ovog naselja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1813
Povezane teme

selu u pohode

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.