Komentara: 10
Pregleda: 5658

Bebe rođene 1. januara darivane sa po 100 hiljada dinara

03.01.2024. u 12:57h
Izvor: Subotica.com
U porodilištu Opšte bolnice prvog dana 2024. godine na svet su došle su četiri bebe, a prvi među njima je Levente Farkaš.
Bebe rođene 1. januara darivane sa po 100 hiljada dinara

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas je posetio prvorođenog dečaka i njegovu majku Agneš Tot kojoj je uručio cveće i poklon karticu u vrednosti od 100 hiljada dinara i istakao da će ove godine, sa sa istim inosom biti darivane sve bebe koje su rođene 1. januara 2024. godine.

Naša dosadašnja praksa je bila da darujemo samo prvorođenu bebu u novoj godini, ali zahvaljujući finansijskoj stabilnosti gradskog budžeta koja je, inače, obeležila tek minulu 2023. godinu, doneo sam odluku da se ove godine na tekuće račune još tri majke koje su takođe 1. januara dobile prinovu uplati po 100 hiljada dinara. Svim majkama i očevima želimo mnogo uspeha u roditeljstvu, najvažnijoj ulozi u životu i najvećoj radosti - istakao je gradonačelnik Bakić i podsetio da grad prati pronatalitetnu politiku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade i nastoji da unapređuje mere koje se odnose na podršku porodici i deci - Lokalna samouprava u skladu sa politikom Vlade Srbije, koja je posvećena poboljšanju demografske slike, prati i unapređuje mere pronatalitetne i populacione politike. I u 2024. godini preduzimaćemo sve da se roditelji ohrabre za proširenje porodice, podstaknu da ovde ostanu i podižu svoju decu.

Bakić je poručio budućim roditeljima da će i ubuduće imati podršku kako svoga grada, tako i države Srbije.

Bebe rođene 1. januara darivane sa po 100 hiljada dinaraMajka prvorođene bebe je istakla da je porođaj protekao u najboljem redu i da se ona i novorođenče osećaju dobro.

- Beba je rođena prirodnim putem, pri rođenju je bila teška 3.400 grama i duga 51 cm. Levente nije moje prvo dete, imam i sina iz prvog braka koji jedva čeka da vidi svog brata. Veliku zahvalnost dugujem lekarima i kompletnom osoblju subotičke Opšte bolnice na trudu i pažnji koju su nam pružili kako bi sve proteklo kako treba, a posebno se zahvaljujem gradonačelniku Subotice na pažnji i poklonu koji mi je uručio. Ovo zaista nisam očekivala, a drago mi je što je posetio sve majke i bebe rođene 1. januara - navela je Agneš Tot.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 4 nedelje
Komentara: 10
Pregleda: 5658

Povezana vest

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

opšta bolnica

nova godina

porodilište

stevan bakić

prva beba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.