Komentara: 70
Pregleda: 21770
Foto

Bazen unutar Palićkog jezera?

27.06.2022. u 14:12h
Izvor: Subotica.com
Bazen unutar Palićkog jezera?
Foto: Fotomontaža

Prilikom obilaska radova na izgradnji akva parka uz obalu Palićkog jezera, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, izneo je zanimljiv predlog o kojem se do sada nije moglo čuti reč u javnosti, a tiče se "improvizacije" do konačnog rešenja, koje bi omogućilo građanima da se kupaju u Palićkom jezeru, a da ipak ne budu u bakteriološki neispravnoj vodi koja svako malo menja boje iz zelenkaste u žućkastu.

Po rečima Pastora jezerska vode i dalje nije preporučljiva za kupanje, ali se razmišlja o instalaciji bazena u samom jezeru.

- To je tehnološki moguće. Voda u tom bazenu bi bila čistija od jezerske. Videćemo da li je to moguće implementirati u Palićkom jezeru. Radi se i na stručnom sagledavanju tretiranja ukupne mase. Isušivanje jezera nije rešenje, treba da tražimo druge mogućnosti, koja će sa jedne strane sačuvati zdravlje ljudi, a sa druge korišćenje potencijala i ekonomičnost – rekao je Pastor.

Šta vi mislite o ovoj ideji? Napište nam u komentarima.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na izgradnji  akva parka Obilazak radova na izgradnji  akva parka Obilazak radova na izgradnji  akva parka Obilazak radova na izgradnji  akva parka Obilazak radova na izgradnji  akva parka Obilazak radova na izgradnji  akva parka Obilazak radova na izgradnji  akva parka Obilazak radova na izgradnji  akva parka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 70
Pregleda: 21770

Povezane vesti

Povezane teme

palićko jezero

ištvan pastor

kvalitet vode palićko jezero

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.