Komentara: 4
Pregleda: 4471

Basketaši i košarkaši Ekonomske škole obezbedili plasman na završnicu Prvenstva Srbije

18.03.2018. u 13:24h
Izvor: Subotica.com
Ekonomska srednja škola "Bosa Miličević" nastupila je na Međuokružnom takmičenju za učenike srednjih škola u basketu (3x3) i košarci (5x5). Obe ekipe su obezbedile nastup u završnici državnog prvenstva i priliku da se takmiče sa najboljim ekipama Srbije.
Basketaši i košarkaši Ekonomske škole obezbedili plasman na završnicu Prvenstva Srbije

Tokom protekle nedelje u Somboru održano je Međuokružno takmičenje u basketu (3 na 3) i košarkaše (5 na 5) za učenike srednjih škola.

Četiri ekipe koje su izborile polufinale u basketu su bile: Tehnička škola iz Kikinde, Gimnazija "Laza Kostić" iz Novog Sada, Ekonomska škola "Bosa Miličević" iz Subotice i Tehnička škola iz Sombora.

Voljom žreba ranije je odlučeno da se u prvom polufinalu susretnu dve Tehničke škole iz Sombora i Kikinde, a s obzirom na to da se Somborčani nisu ni pojavili, ekipa iz Kikinde je izborila direktan plasman u finale. U drugom polufinalu susreli su se Subotičani i Novosađani. Subotičani su bili ubedljivi i pobedili sa 21-14.

U finalu Međuokružnog takmičenja Kikinđani su ušli odmorniji, što im je omogućilo da igraju agresivnije i borbenije, međutim momci iz Ekonomske škole "Bosa Miličević" iz Subotice igrali su srčano i dali su poslednji atom snage ne bi li parirali raspoloženim Kikinđanima. Meč je otišao u izuzetno uzbudljivu završnicu, a pri rezultatu 10:10 prevagu na meču za Subotičane doneo je Milović u poslednjoj sekundi meča za veliku radost i plasman na Prvenstvo Srbije koje će se održati 25. aprila u Beogradu.

Ekipa iz Subotice nastupila je u sastavu Njegoš Milović, Jovan Kojić, Dušan Simjanovski, Srđan Kopunović, a ekipu je sa klupe predvodio nastavnik Predrag Borilović.

Basketaši i košarkaši Ekonomske škole obezbedili plasman na završnicu Prvenstva Srbije

KOŠARKAŠI PONOVO MEĐU NAJBOLJIM SREDNJOŠKOLCIMA SRBIJE

Uspeh "basketaša" upotpunila je i košarkaška ekipa (5 na 5). Ekipa Ekonomske srednje škole iz Subotice na Međuokružnom takmičenju nastupila je u sastavu: Filip Barna (kapiten), Njegoš Milović, Jovan Kojić, Srđan Kopunović, Stefan Vidaković, Dušan Simjanovski, Luka Vojnić Hajduk, Luka Bajrušević i Mateja Bajrušević.

Pored ESŠ Subotica, u završnicu su se plasirale još gimnazije iz Sombora, Kikinde i Vrbasa. U prvom polufinalu Subotičani su bez većih problema savladali Kikinđane i čekali su protivnika za finale. U drugom meč gimnazija iz Vrbasa je kao blagi autsajder iznenadila Somborsku gimnaziju, tako su Subotičani saznali sa kim će se boriti za plasman na Prvenstvo Srbije.

Ekipa ESŠ iz Subotice pokazala je snagu i odlučnost, pogotovo u momentima kada se lomio meč. Kapiten Barna je svojim odličnim nastupom, kako u odbrani tako i u napadu, vodio svoj tim do pobede, u čemu su ga pratili svi saigrači. Subotičani su zasluženo slavili i omogućili si da drugu godinu za redom izbore plasman na državno prvenstvo.

Basketaši i košarkaši Ekonomske škole obezbedili plasman na završnicu Prvenstva Srbije

- Momci su ispoštovali dogovor, ostavili su srce na terenu, odigrali odličnu odbranu i bili koncentrisani u napadu. Pobeda je sasvim zaslužena. Ukazala nam se prilika da drugu godinu za redom igramo sa najboljim školama u Srbiji i da probamo da nadmašimo proslogodišnji uspeh kada smo zauzeli 2. mesto u Srbiji. - rekao je Predrag Borilović, nastavnik i trener košarkaša ESŠ Subotica

Finalni turnir Prvenstva Srbije za košarkaše srednjih škola održava se od 22. do 24. marta u Paraćinu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 4471

Povezana vest

Povezane teme

košarka

ekonomska srednja škola

basket

predrag borilović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.