Komentara: 26
Pregleda: 4763

Balint Pastor novi predsednik Saveza vojvođanskih Mađara

03.03.2024. u 15:01h
Izvor: Subotica.com
Balint Pastor izabran je na jučerašnjoj 20. izbornoj skupštini za predsednika Saveza vojvođanskih Mađara. On je bio jedini kandidat za lidera najveće političke partije mađarske manjine u Srbiji i od 235 delegata samo dva su bila protiv.
Balint Pastor novi predsednik Saveza vojvođanskih Mađara

U svom programskom govoru Pastor je istakao ciljeve očuvanja identiteta, zastupanje interesa vojvođanskih Mađara i stratešku saradnju sa strankom Fides iz Mađarske i Srpskom naprednom strankom.

Pastor je rođen 3. januara 1979. godine u Subotici, sin je Ištvana Pastora, dugogodišnjeg lidera Saveza vojvođanskih Mađara, koji je preminuo u oktobru prošle godine. Od tada je Balint imenovan za vršioca dužnosti stranke a u međuvremenu je vodio SVM do uspešnog nastupa na nedavno održanim parlamentarnim izborima. Kao narodni poslanik predsednik je poslaničke grupe SVM  u Narodnoj skupštini.

Po akademskom obrazovaju Balint Pastor je doktor pravnih nauka i vanredni profesor Univerziteta na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Privredne akademije u Novom Sadu. Član je Saveta Univerziteta u Novom Sadu i spoljni član Skupštine Mađarske akademije nauka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 26
Pregleda: 4763
Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

balint pastor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.