Komentara: 34
Pregleda: 2929

Balint Pastor: Grad finansijski vrlo dobro stoji, realizovaće se dodatni infrastrukturni projekti

08.09.2021. u 10:36h > 22:36
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici sutra se održava trinaesta sednica Skupštine grada na kojoj će se pred odbornicima naći 23 tačke dnevnog reda. Kao što to praksa nalaže, u novom skupštinskom sazivu, uoči zasedanja o temama je govorio predsednik gradskog parlamenta, Balint Pastor.
Balint Pastor: Grad finansijski vrlo dobro stoji, realizovaće se dodatni infrastrukturni projekti

Najznačajnija tema svakako je predlog rebalansa bužeta za tekuću godinu i upravo ona će biti prva tačka o kojoj će odbornici započeti sutrašnje zasedanje. Nakon obrazlaganja predloga izmena i dopuna gradskog budžeta uslediće rasprava.

- Grad vrlo dobro stoji sa finansijama, prihodi su ostvareni u većoj meri nego što je to bio slučaj bilo kada ranije, u nekim prethodnim godinama. To je svakako zasluga prvenstveno građana koji plaćaju porez, ali i Gradske uprave. Ova situacija nam omogućava da se realizuju određeni projekti koji se nisu činili realnim na kraju prošle godine kada smo usvajali budžet za 2021. godinu - objasnio je Balint Pastor. - Neki od projekata koje ćemo realizovati su asfaltiranja ulica u Hajdukovu i Čantaviru, više sredstava će se usmeriti za uređenje zelenih površina, za nekoliko dana počinje rekonstrukcija glavne fasade Gradske biblioteke što će još više doprineti pozitivnom utisku uređenja centralnog gradskog jezgra. Očekuje nas i izrada projektne dokumentacije za uređenje fasade kuće nekadašnjeg gradonačelnika Karolja Biroa, koja se nalazi u ruševnom stanju, a na vrlo prometnoj lokaciji.

Među tačkama Dnevnog reda naći će se i donošenje odluke o urbanističkom Planu regulacije za MZ "Zorka". Po rečima Pastora, to je jedanaesti Plan od trinaest koliko je Grad u obavezi da izradi.

- Ovi planovi su važni jer će građani moći jednostavnije i brže da dobijaju dozvolu za gradnju, jednostavnije će se proširivati ulice i biće mogućnost za otvaranje novih ulica - dodaje Pastor.

Balint Pastor: Grad finansijski vrlo dobro stoji, realizovaće se dodatni infrastrukturni projekti

NAZIVI NA BUNJEVAČKOM - Nazivi preduzeća koji su privukli pažnju su "Subatičke pece" (Subotičke pijace) i "Odžačar" (Dimničar). Što se tiče mesnih (misnih) zajednica tu su "Šandor" (Aleksandrovo), "Kraljov brig" (Bački Vinogradi), "Bajmak" (Bajmok), "Mirgeš" (Ljutovo), "Višnjovac" (Višnjevac).

Među temama nalazi se grupa odluka o promeni Odluka o osnivanju javnih preduzeća, u segmentu naziva. Ove promene se tiču definisanja bunjevačkog naziva preduzeća, shodno Odluci o uvođenju bunjevačkog jezika u službenu upotrebu na teritoriji Grada Subotice, u gradskim organima i preduzećima. Takođe, iz istog razloga doći će do promena Odluka o osnivanju mesnih zajednica.

- Izmenili smo Statut grada i poslovnik o radu Skupštine grada, postepeno menjamo ostale dokumente javnih preduzeća i ustanova kako bi bile u skladu sa odredbama Statuta - ističe predsednik Skupštine grada.

Sednica u svečanom domu Gradske kuće počinje u četvrtak u 9 časova, a prenos možete da pratite na našem sajtu i na RTV Jueko.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 2929

Povezana vest

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

balint pastor

sednica skupštine grada

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.