Komentara: 3
Pregleda: 2704

Bajmočanke nezainteresovane za tribinu o ranom otkrivanju raka dojke

16.07.2013. u 18:02h
Izvor: RTV City
Iz Doma zdravlja saopštavaju da je edukativna tribina o ranom otkrivanju raka dojke koja je održana 12. jula u Bajmoku prošla neuspešno, jer joj se nažalost niko nije odazvao.
Bajmočanke nezainteresovane za tribinu o ranom otkrivanju raka dojke

„Za razliku od gradske sredine, odziv žena iz lokalnih naselja je veoma nizak. Očigledno je da u nekim sredinama još uvek ne postoji odgovornost za sopstveno zdravlje i da glavna parola u medicini “Bolje sprečiti, nego lečiti” - teško može da se sprovede, ističu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Tribina je pored edukacije, imala za cilj i iznalaženje rešenja za mali odziv i nezainteresovanost meštanki za sopstveno zdravlje, a razgovor i diskusija na tribini omogućili bi dogovor i oko odlaska u Dispanzer za žene, ukoliko za to postoji materijalni problem“ stoji u saopštenju Domu zdravlja, u kojem se dalje naglašava spremnost da se, ukoliko se za to pokaže interes, tribina ponovi.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2704
Povezane teme

Bajmok

dom zdravlja subotica

rak dojke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.