Komentara: 2
Pregleda: 3073

Bačka 1901 odigrala poslednji pripremni meč pred nastavak sezone

06.03.2016. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Posle nešto više od 100 dana bez takmičarskog fudbala naredne subote nastavlja se prvenstvo u Srpskoj ligi, grupa Vojvodina, a mečom protiv srpskoligaša Sente Bačka je okočala pripremni period u kojem je odigrala nekoliko kontrolnih utakmica koje su pomogle da se ekipa bolje uigra pred drugi deo sezone.
Bačka 1901 odigrala poslednji pripremni meč pred nastavak sezone

Bačka i Senta u kontrolnom meču koji je ujedno i bio generalna proba pred nastavak prvenstva odigrale su nerešeno 2:2. Gosti su bili bolji, a u 12. minutu Tomović je Senćanima doneo prednost. Izjednačujući pogodak za Subotičane postigao je Milikić.

Drugi deo utakmice pripao je domaćem timu. Iako rezultat ne govori tako, Bačka je bila dominantnija. Gosti su iskoristili svoju šansu i došli do novog vođstva pogotkom Balabanovića. Nakon primljenog pogotka, domaći igrači su se trgli. Sve češće su napadali na protivnički gol, a najbolju šansu iskoristio je Ćalasan i nakon centaršuta Josovića , glavom plasirao loptu u mrežu Živkova.  Nešto kasnije Nosković je imao izuzetnu priliku, međutim lopta je završila pored gola.

Najbolju šansu da preokrene rezultat propustio je Zlatković. Spremo je odlično prošao po levoj strani, uposlio Zlatkovića, ali je on oklevao i njegov šut zaustavio je Tomović na samoj gol liniji.

Bačka 1901 – Senta 2:2 (1:1)
Milikić 35', Ćalasan 68' - Tomović 12', Balabanović 50'

Subotica – Stadion: Bratstvo.
Gledalaca: 50.
Sudija: Paštar (Subotica).

Bačka 1901: Tripković, Savović, Banjac, Ćalasan, Poljaković, Vučković, Vojnić, Nosković, Vukoičić, Jakovljević. Igrali su još: Tasić, Kiš, Josović, Ušumović, Nikić, Spremo, Torbica, Zlatković, Matić.

Senta: Živkov, Pronek, Jelić, Mirkov, Sremčević, Tomović, Terzin, Rajkovača, Manojlović, Lazić, Balabanović. Igrali su još: Vinović, Vuković, Đuranović.

Bačka se posle 15 odigranih kola nalazi na poziciji broj 4 sa 25 bodova (6 pobeda, 2 poraza i 7 nerešenih), samo dva manje od trećeplasirane odnosno pet manje od prve dve ekipe Srpske lige, grupa Vojvodina. Svoj prvi takmičarski meč u 2016. godini Bačka 1901 će odigrati 12. marta na svom terenu, a protivnik će biti Omladinac iz Novih Banovaca .

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3073
Povezane teme

fudbalski klub bačka 1901

stadion kraj somborske kapije

srpska liga vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.