• Pregleda: 4355

Bacamo li 55.000 evra godišnje?

Ugovor koji su Grad i Javno-komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija potpisali sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o zajmu od 11 miliona evra za realizaciju projekta Nadogradnja subotičkog vodovoda, za sada građane košta 110.000 eura.
Bacamo li 55.000 evra godišnje?

Ugovor je potpisan u maju 2012. godine, a naknada koja se naplaćuje na godišnjem nivou za ne korišćenje sredstava iznosi 0,5 procenata ili 55.000 evra. Naplata će se vršiti retroaktivno kada ugovor postane efektivan, a nakon toga na ime kamate naplaćuje se euribor + 1 procenat na svakih 6 meseci.

Kolika će ukupna suma uplaćena po ovom osnovu na kraju iznositi, ostaje da se vidi, ali ostaje pitanje da li smo zaista morali dodatno da opteretimo gradski budžet plaćanjem nečega što ne koristimo, ili bar ne u pravo vreme.

Iako nakon dve godine nije došlo ni do raspisivanja tendera za izvođača radova, rečeno nam je da je u pitanju standardna procedura i to ne iznenađuje jer je priprema za ovako veliki projekat počela još 2008. godine.

S obzirom da je izrada tenderske dokumentacije pri kraju, u aprilu se očekuje njegovo objavljivanje, a u julu potpisivanje ugovora sa izvođačem radova. Početak izgradnje najavljen je za septembar ili oktobar mesec ove godine.

Izvor: RTV City

povezane teme

7
dileja Odgovori
Oni što su bili na vlasti već su mislili na sledeće izbore 2o16. Malo za Vodovod i kanalizaciju a "MALO " za izbore.
coa Odgovori
pa cete da gradite na zimu je li ???? Dokumentacija se radi u to vreme a radovi sa proleca gospodo.... Sigurno bi i svoju kucu poceli tako da radite....
mićko Odgovori
Da, ovo je delić istine. Hteli oni to ili ne, zna se još podosta.
Minas Odgovori
Pravo pitanje za Maglajia i njegovog SVM kadra iz Vodovoda! Ostavke gospodo,nije to za Vas
istina Odgovori
Ovi novi na vlasti toliko su ,,stručni" da neznaju da iskoriste već dobijena sredstva, na čelu sa Gojkom i Mirkom Bajićem i Maglaijem, a kamolli da dovedu nekog investitora i otvore neko novo radno mesto.
nana Odgovori
Gospodine Gradonačelniče na funkciji si već 4 meseca. Skratite šetnje po ruševinama grada, spašavajte što se još spasiti može. Ovaj kredit od 11 miliona eura je trećina godišnjeg budšeta Subotice. Na ovom projektu trebate angažovati stručne a ne poslušne da se ne brukate i ne razbacujete parama naših unuka.
bona fide Odgovori
@istina: Mislim da se obracate na pogresnu adresu. Pa valjda imamo lokalnog ministra za privredu, pa JP na cijem je celu Guslov Branko koje je i osnovano za dovodjene stranih investitora. Uostalom dovedite i Vi nekoga ako ste sposobni, niko se nece ljutiti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.