Komentara: 7
Pregleda: 4679

Bacamo li 55.000 evra godišnje?

01.04.2014. u 17:49h
Izvor: RTV City
Ugovor koji su Grad i Javno-komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija potpisali sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o zajmu od 11 miliona evra za realizaciju projekta Nadogradnja subotičkog vodovoda, za sada građane košta 110.000 eura.
Bacamo li 55.000 evra godišnje?

Ugovor je potpisan u maju 2012. godine, a naknada koja se naplaćuje na godišnjem nivou za ne korišćenje sredstava iznosi 0,5 procenata ili 55.000 evra. Naplata će se vršiti retroaktivno kada ugovor postane efektivan, a nakon toga na ime kamate naplaćuje se euribor + 1 procenat na svakih 6 meseci.

Kolika će ukupna suma uplaćena po ovom osnovu na kraju iznositi, ostaje da se vidi, ali ostaje pitanje da li smo zaista morali dodatno da opteretimo gradski budžet plaćanjem nečega što ne koristimo, ili bar ne u pravo vreme.

Iako nakon dve godine nije došlo ni do raspisivanja tendera za izvođača radova, rečeno nam je da je u pitanju standardna procedura i to ne iznenađuje jer je priprema za ovako veliki projekat počela još 2008. godine.

S obzirom da je izrada tenderske dokumentacije pri kraju, u aprilu se očekuje njegovo objavljivanje, a u julu potpisivanje ugovora sa izvođačem radova. Početak izgradnje najavljen je za septembar ili oktobar mesec ove godine.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 3 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 4679
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.