Komentara: 17
Pregleda: 3882
Foto

Atletski talenti na kampu u Subotici

25.08.2020. u 17:31h
Izvor: Subotica.com
Naš grad je ovih domaćin Kampa atletskih nada, koji se održava od 20. do 27. avgusta, i koji je okupio više 40 najboljih i mladih atletičara. Njihovi predstavnici danas su posetili Gradsku kuću gde su ih ugostili gradonačelnik Stevan Bakić i predsednik Skupštine grada Balint Pastor.
Atletski talenti na kampu u Subotici

Čelnici grada poručili su mladim sportistima da će i ubuduće nastaviti ulaganja u sportsku infrastrukturu kako bi uslovi za razvoj sporta u Subotici bili što bolji.

- Na Gradskom stadionu u Subotici krajem 2018. godine postavljena je travnata podloga, izgrađena je nova atletska staza i rekonstruisane su prostorije koje koriste Atletski klub "Spartak" i Ženski fudbalski klub "Spartak". U te radove uloženo je ukupno 87 miliona dinara, od čega je Ministarstvo sporta i omladine izdvojilo 67 miliona a Pokrajinska vlada i Grad Subotica po deset miliona dinara – podsetio je gradonačelnik Stevan Bakić. – Drago nam je što je Srpski atletski savez učinio čast našem gradu i odlučio da bude domaćin Kampa atletskih nada, gde se najtalentovaniji mladi atletičari, od 12 do 18 godina, pripremaju za predstojeću sezonu. Nadam se da se prijatno osećaju u našem gradu i da imaju sve uslove da realizuju ono što su planirali kako bi naredne sezone došli do što boljih rezultata. Subotička lokalna samouprava će nastaviti sa ulaganjima u sportsku infrastrukturu, zajedno sa resornim ministarstvom i pokrajinskim sekretarijatom, kako bi stvorili što bolje uslove za ljubitelje sporta.

Atletski talenti na kampu u SuboticiPo rečima Balinta Pastora veika je čast što se kamp „kraljice sportova“ održava u Subotici i što su mladi sportisti prvi gosti novog rukovodstva grada.

- Bez atletike nema nijednog drugog sporta. Ne samo da se radi o atletičarima i atletičarkama, nego su među njima prisutne takve nade, koje imaju najbolje rezultate na svetu u svojim starosnim kategorijama. To je izuzetno velika stvar, jer i pored ulaganja, oni nisu imali uslove kao u nekim drugim zemljama – poručio je Pastor.

Atletski talenti na kampu u SuboticiVođa kampa Emir Bekrić, jedan od naših najboljih atletičara, zahvalio se na gostoprimstvu i istakao da su uslovi za treniranje u Subotici izuzetno dobri.

- Srpski atletski savez ima za cilj da podigne atletiku, promoviše sport, i za to je izabrao Suboticu a nadam se da ćemo se ponovo družiti. Mladi su naše najveće blago i treba da ih promovišemo da izrastu u šampione, u dobre ljude i postanu najbolje verzija sebe – kaže Bekrić.

Među najtalentovanijim atletičarima koje naša zemlja ima su Strahinja Radaković, šampion u sprintu i trci sa preponama, i Adriana Vilagoš, višestruka svetska rekorderka u bacanju koplja.

- U Subotici zaista imamo savršene uslove za rad i pripreme za sledeću sezonu. Imamo jutarnje i popodnevne treninge i spremni smo za nastavak takmičenja i nove pobede – jasan je Strahinja.

Atletski talenti na kampu u SuboticiVanserijski talentovana Adriana Vilagoš u Subotici vežba sa 600gramskim kopljem, 100 grama težim nego ranije, a to je i preduslov za takmičenje u mlađoj seniorskoj kategoriji. Zahavlila se Gradu Subotici na prilici da trenira u izuzetnim uslovima.

- Prošlog vikenda je prvi put bacala seniorisko koplje na Prvenstvu Vojvodine u kategoriji za starije juniorke. Hitac je bio 57.41 i to je izuzetno dobar rezultat za prvo bacanje – dodaje Đerđi Vilagoš, Adrianina majka i trener.

Izvor: Subotica.com
Prijem za učesnike Kampa atletskih nada Prijem za učesnike Kampa atletskih nada Prijem za učesnike Kampa atletskih nada Prijem za učesnike Kampa atletskih nada Prijem za učesnike Kampa atletskih nada Prijem za učesnike Kampa atletskih nada Prijem za učesnike Kampa atletskih nada Prijem za učesnike Kampa atletskih nada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 3882
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

balint pastor

stevan bakić

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.