Komentara: 2
Pregleda: 2127

Atletika: Puškar istrčao 3.000 metara za bronzu na Balkanijadi u Kraljevu

17.08.2021. u 15:06h
Izvor: Subotica.com
Na Prvenstvu Balkana u atletici za mlađe juniore, održanom u subotu,. 14. avgusta, u Kraljevu, kao predstavnik reprezentacije Srbije učestvovao je i Maksim Puškar, atletičar AKŽ "Spartak".
Atletika: Puškar istrčao 3.000 metara za bronzu na Balkanijadi u Kraljevu

Puškar je nastupio u disciplini trčanja na 3.000 metara i u izuzetno jakoj konkurenciji, u kojoj su pored balkanskih zemalja učestvovali i takmičari iz Austrije, Rumunije i Slovenije, zauzeo 3. mesto i osvojio bronzanu medalju sa rezultatom 8:35,16, oborivši time ponovo lični rekord i juniorski rekord Subotice.

Atletika: Puškar istrčao 3.000 metara za bronzu na Balkanijadi u KraljevuMaksim je imao pravo da se takmiči i u trci na 1.500 metara, međutim pošto je prvenstvo bilo jednodnevno, u dogovoru sa trenerom Kalmarom opredelio se za trku na 3.000 metara.

- Zahvaljujem se Gradu Subotici koji je podržao Maksimove pripreme na Kopaoniku gde smo iskovali bronzu i nadamo se da će i sada kada je nadomak ostvaranju norme za Svetsko prvenstvo da nas podrži u pripremema i drugim sredstvima neophodnim za postizanje vrhunskih rezultata u trčanju na srednjim prugama - rekao je Zvezdan Kalmar, Maksimov trener.

Atletika: Puškar istrčao 3.000 metara za bronzu na Balkanijadi u Kraljevu

Naredna trka u kojoj Puškar planira da učestvuje je trka na 5.000 metara u okviru Subotičkog polumaratona koji je na programu 29. avgusta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2127
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

maksim puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.