Komentara: 0
Pregleda: 2158

Atletika: Jovana Ilić srebrna na Prvenstvu Srbije u disciplini troskok, oborila lični i klupski rekord

09.06.2021. u 13:14h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikendа u Kraljevu је održano Prvenstvo Srbije u atletici za seniore i seniorke. Atletki klub "Spartak" na ovom takmičenju predstavljala je Jovana Ilić, koja se nakon četvorogodišnjeg boravka na studijama u Sjedinjenim Američkim Državama, po povratku u svoj grad, vratila na atletsku stazu i takmičenjima.
Atletika: Jovana Ilić srebrna na Prvenstvu Srbije u disciplini troskok, oborila lični i klupski rekord

Na Prvenstvu Srbije Jovana je nastupila u disciplini troskok. U veoma jakoj konkurenciji, iako je iz serije u seriju skakala sve bolje i bolje, zauzela je 2. mesto i osvojila srebrnu medalju sa novim ličnim rekordom i rekordom kluba od 13,08 metara, što je svega jedan centimetar slabije od prvoplasirane takmičarke iz Rume.

Kako ističu iz AKŽ "Spartak" skok od preko trinaest metara u troskoku svrstao je Jovanu među vrhunske atletičarke.

Atletika: Jovana Ilić srebrna na Prvenstvu Srbije u disciplini troskok, oborila lični i klupski rekordJovanin trener, Jožef Kereši, kaže da je njegova učenica u životnoj formi, te da je sada njihov fokus stavljen na Svetsko dvoransko prvenstvo koje će se održati u Beogradu u martu 2022. godine.

Prezadovoljan rezultatom perspektivne atletičarke bio je predsednik subotičkog kluba, Slobodan Vojinović, navodeći da se trud isplatio i da treba da se radujemo, uveren da su Subotica i Srbija dobili buduća atletska zvezda.

- Jovana je uporni sportista na putu ka evropsko - svetskoj klasi! Ponosni smo što je baš ona predstavnik subotičkog atletskog kluba! Skočila je lični rekord i rekord kluba te postala vicešampionka države -  poručio je Vojinović.

Na istom takmičenju, iako još uvek juniori, ali željni da se oprobaju i u seniorskoj konkurenciji, nastupili su i Maksim Puškar i Darijo Bašić Palković. Puškar je učestvovao u trci na 3.000 m, te je sa novim ličnim rekordom od 8:50,59 zauzeo odlično 6. mesto, dok je Bašić Palković trku na 200 m istrčao u vremenu od 23,66 s, u kojoj nije ostvario zapažen plasman.

Kao ističu iz Kluba, trener Zvezdan Kalmar svakako je prezadovoljan rezultatima svojih atletičara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2158
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

jovana ilić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.