Komentara: 17
Pregleda: 3156

Apel Saveta Severnobačkog okruga da se građani vakcinišu

27.07.2021. u 17:07h
Izvor: Subotica.com
Apel Saveta Severnobačkog okruga da se građani vakcinišu

Sednica Saveta Severnobačkog upravnog okruga na kojoj su prisustvovali, pored načelnika okruga Bojana Šoralova, kao predsedavajućeg, pomoćnik gradonačelnika Subotice za oblast ekonomskog razvoja i međunarodne saradnje i gradski menadžer Zagorka Panić, predsednik opštine Mali Iđoš Marko Lazić i zamenik predsednika opštine Bačka Topola Gabor Kišlinder, održana je danas u prostorijama SBO u Novoj opštini.

VAKCINISANO VIŠE OD 300 SUGRAĐANA U KONTROLISANIM USLOVIMA - U protekle tri nedelje više od 300 sugrađana koji imaju neku od kontraindikacija za primanje vakcine protiv virusa kovid-19, vakcinisano je u kontrolisanim uslovima, a kako poručuju iz Doma zdravlja Subotica, sve je proteklo u najboljem redu i nije bilo neželjenih reakcija.

Kako se navodi, pored detaljne analize rada inspekcijskih službi, kao i problema u vezi sa komunalnom infrastrukturom i dogovora za rešavanje istih na teritoriji Okruga, članovi Saveta SBO, kao najvažniju tačku dnevnog reda izdvojili su analizu rada svih institucija i njihov doprinos u sprečavanju širenja virusa COVID19.

- Ono što je u ovom momentu najvažnije, a što je i zajednički stav svih članova Saveta, jeste da se apeluje na građane koji se još uvek nisu vakcinisali da to što pre učine. Poseban apel se odnosi na mlađu populaciju starosne grupe od 16 do 30 godina, s tim da maloletna lica pre primanja vakcine treba da dobiju saglasnost lekara - ističe se u saopštenju izdatim nakon sednice Saveta. - Samo naša kolektivna odgovornost i savest može da spreči da ponovo imamo veliki broj zaraženih i da ne dozvolimo nova ograničenja i zatvaranja, trenutno je u našem okrugu vakcinisano 41,26% građana.

Apel Saveta Severnobačkog okruga da se građani vakcinišu

Građani koji žele da se vakcinišu to mogu da učine svakog radnog dana od 8 do 20 časova, a vikendom od 8 do 14 časova na punktu u Novoj opštini. Bez prethodnog zakazivanja na raspolaganju su vakcine "Sinofarm" i "Fajzer-Biontek", dok je za "Sputnjik V" potrebna prijava putem eUprave.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 3156
Povezane teme

severnobački okrug

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.