Komentara: 1
Pregleda: 4429

Apel građanima da pokose korov

01.08.2012. u 16:08h
Izvor: RTV Yueco
U vazduhu je registrovana mala količina polena. Umereno visoke koncentracije su registrovane tokom većeg dela perioda jedino za polen kopriva. Subotičani su svakodnevno izloženi izloženi niskim koncentracijama polena pelena, dok je polen ambrozije registrovan proteklih dana sa niskim koncentracijama.
Apel građanima da pokose korov

Narednih dana se očekuju umereno visoke koncentracije za polen kopriva a povremeno za polen pelena. Takođe se očekuje svakodnevna izloženost niskim koncentracijama polena ambrozije. Zbog toga, treba da se počne sa akcijama na košenju i uređenju zakorovljenih površina, kako bi se ublažio intenzitet samog početka sezone. U okviru akcije “Da se una ko kosi, a ko ne kosi”, ekološka patrola je snimila prostor u ulici Vuka Mandušića.

Da se korov i ambrozija nalaze svuda oko nas, potvrđuje i zakorovljena površina u ulici Vuka Mandušića.Ovo je još jedan dokaz o nebrigi manje savesnih sugrađana o okolini, kao i o Subotičanima koji su alergični na polen korova ili ambrozije.

Kao i ranijih godina snimili smo i pozitivan primer u blizini negativnog. Lepo podšišana trava, uređena površina pokazuju ko su savesni građani.

Apelujemo na sve građane, bez obzira živeli u centru ili na periferiji, da pokose korov u svojim dvorištima i urede okućnice, kako bi olakšali naredne dane Subotičanima koji su alergični na polen ambrozije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4429
Povezane teme

ambrozija

korov

polen

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.