Komentara: 0
Pregleda: 1637

Anketa za poboljšanje infrastrukture u Željezničkom naselju

28.08.2012. u 17:50h
Izvor: RTV Yueco
Polovina MZ “Željezničko naselje” ni najnovijim aranžmanom izgradnje Kolektora 7 sledeće godine, neće dobiti kanalizacioni mrežu. Na taj način deo mesne zajednice će komunalno biti kompletno uređen, dok će drugi deo ostati netaknut.
Anketa za poboljšanje infrastrukture u Željezničkom naselju

Tim povodom aktivisti ovog naselja obići će veliki broj domaćinstava i putem ankete se raspitati da li meštani žele da podrže inicijativu za projektovanje, izdejstvovanje građevinskih dozvola i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u neuređenom delu. Inicijativa će nakon toga biti prosleđena Gradu, JKP “Vodovod i kanalizacija”, Zavodu za urbanizam, kao i Direkciji za izgradnju grada.

Od kružnog toka u ulici Partizanskih baza pa do ovog mesta, što je dužina od nekih 2 kilometra, sledeće godine trebalo bi da bude izgrađen Kolektor 7 koji će rešiti kanalizacioni mrežu u ovom delu grada. Ipak, drugi deo ove mesne zajednice ostaće bez kanalizacione mreže. Nataša Pešta živi samo nekoliko metara od mesta dokle će se graditi kolektor 7. Ona kaže da je i njima neophodna kanalizacija, s obzirom na to da imaju velike probleme, kako sa podzemnim vodama, tako i da odvodom vode tokom velikih kiša.

Aktivisti mesne zajednice pokrenuli su akciju anketiranja meštana, koji po planu treba da ostanu bez kanalizacije i posle izgradnje Kolektora 7. Putem ankete meštani treba da podrže inicijativu vodovodne mreže u ulici Jovana Mikića, vodovodnu mrežu ili grupno priključenje u ulici Mala Timočka, Pčelarska i Višnjička, zatim nastavak izgradnje Kolektora 7 od Nevesinjske do Jovana Mikića, kao i izgradnju kanalizacione mreže u ulicama koje pripadaju slivu Kolektora 5 i 7.

U MZ navode da oni ne žele da vrše pritisak ovom anketom, nego veruju da će se ovim putem na kulturno civilizacijski način ostvari argumentovani uticaj građana i mesne zajednice na komunikaciju sa Gradom i Javnim komunalnim preduzećima u interesu zadovoljenja hjihovih funkcionalnih i razvojnih potreba tokom 2012. i 2013. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1637
Povezane teme

željezničko naselje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.